Odczyt z pliku uruchamianie

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
>Adam<
Wersja środowiska: LabVIEW 7.0

Odczyt z pliku uruchamianie

Post autor: >Adam< »

Witam
moim problemem jest odczyt z pliku a dokładniej aby uruchamiał się poprzez naciśnięcie przycisku "ODCZYT Z PLIKU". Zbudowałem taki mini programik ale po naciśnieciu przycisku "odczyt z pliku" wybieram plik do odczytu lecz wyświetlony pomiar zaraz znika a chodzi mi o to zeby był ciagle wyświetlony na wykresie jak rozwiązać ten problem? Może błędnie użyłem "case structure" w pozycji FALSE okienko pozostawiłem puste a tunel zmieniłem na "use default if unwired" prosze o pomoc :) może być tez zreealizowane w inny sposób :)
Załączniki
Nowy obraz (3).JPG
Awatar użytkownika
smiga
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Re: Odczyt z pliku uruchamianie

Post autor: smiga »

W narysowanej konfiguracji (nie jest ona najlepsza - pętla kręci się zabierając czas procesora) podepnij sygnały wychodzące z case'a do prawej krawędzi pętli while. Następnie kliknij na tym prawym myszy i "Replace with Shift Register". Na lewej krawędzi pętli pojawią się wyjścia rejestrów - do nich podepnij Graph'y.
__ Arkadiusz Śmigielski, tel. 662 01 01 74___
ObrazekObrazekObrazek
Pomogłem ... postaw kawę: https://buycoffee.to/smiga
Awatar użytkownika
>Adam<

dalej nie działa tak jakbym chciał nie wyświetla pomiarów. Myślę że wina leży po tym że w case w okienku FALSE nie mam nic i w stanie przycisku false na wykres nie podaje zadnych wartości. I głowię się jak w inny sposób zrealizować aby odczyt był uruchamiany poprzez naciśnięcie przycisku a nie samoczynnie. :(
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator

Post autor: Pitol »

Pewnie nie zrobiłeś tak jak kolega śmiga napisał. A miało to wyglądać wyglądać tak:
Untitled 2d.png
Untitled 2d.png (3.35 KiB) Przejrzano 5747 razy
Untitled 2d1.png
Untitled 2d1.png (1.12 KiB) Przejrzano 5747 razy
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
Awatar użytkownika
>Adam<

Może jaśniej będzie jak prześle program w którym chcę to użyć próbowałem na podane sposoby jednak nie wychodziło tak jak powinno jeśli ktoś potrafiłby rozwiązać ten problem i przesłać poprawiony program byłbym wdzięczny pozdrawiam
Załączniki
Odczyt z pliku uruchomienie.vi
(1.48 MiB) Pobrany 243 razy
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator

Post autor: Pitol »

Nie zapiszę Ci tego bo nie mam 7.0, ale wystarczy wrzucić do Twojego kodu to co wcześniej dodałem:
A1.PNG
W stanie False tablica jest "przedrutowana" (tzn. z wejścia do wyjścia podpięta)
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
Awatar użytkownika
>Adam<

Ok dzięki za pomoc teraz działa jak powinno:) o takie coś mi dokładnie chodziło pozdrawiam:)
ODPOWIEDZ