Witam
moim problemem jest odczyt z pliku a dokładniej aby uruchamiał się poprzez naciśnięcie przycisku "ODCZYT Z PLIKU". Zbudowałem taki mini programik ale po naciśnieciu przycisku "odczyt z pliku" wybieram plik do odczytu lecz wyświetlony pomiar zaraz znika a chodzi mi o to zeby był ciagle wyświetlony na wykresie jak rozwiązać ten problem? Może błędnie użyłem "case structure" w pozycji FALSE okienko pozostawiłem puste a tunel zmieniłem na "use default if unwired" prosze o pomoc może być tez zreealizowane w inny sposób
W narysowanej konfiguracji (nie jest ona najlepsza - pętla kręci się zabierając czas procesora) podepnij sygnały wychodzące z case'a do prawej krawędzi pętli while. Następnie kliknij na tym prawym myszy i "Replace with Shift Register". Na lewej krawędzi pętli pojawią się wyjścia rejestrów - do nich podepnij Graph'y.
dalej nie działa tak jakbym chciał nie wyświetla pomiarów. Myślę że wina leży po tym że w case w okienku FALSE nie mam nic i w stanie przycisku false na wykres nie podaje zadnych wartości. I głowię się jak w inny sposób zrealizować aby odczyt był uruchamiany poprzez naciśnięcie przycisku a nie samoczynnie.
Może jaśniej będzie jak prześle program w którym chcę to użyć próbowałem na podane sposoby jednak nie wychodziło tak jak powinno jeśli ktoś potrafiłby rozwiązać ten problem i przesłać poprawiony program byłbym wdzięczny pozdrawiam