Witam!
Czy istnieje jakiś bloczek, który pozwoli zamienić w tabeli położenie wierszy?? Mianowicie, żeby wiersz pierwszy był ostatnim, drugi przedostatnim, a ostatni pierwszym etc.. Można to zrobić pętlą FOR, z wykorzystaniem index array do zszczytania wierszy i wtedy stworzyć drugą tablicę... jednak strasznie dużo zachodu w tym rozwiązaniu!
Pozdrawiam
Majcher (LV 6.1)
Zmiana kolejności tabeli
Re: Zmiana kolejności tabeli
Rozwiązania powinny być proste na ile to możliwe, ale nie bardziej. To taka międzynarodowa prawda. 8)
Takie rozwiązanie mozna uzyskać
nie tyle "zszczytując wiersze" co poprostu stosując rozsądnie Shift Register i funkcje operujące na tablicach np.
Replace Array Subset oraz Insert Into Array
Takie rozwiązanie mozna uzyskać
nie tyle "zszczytując wiersze" co poprostu stosując rozsądnie Shift Register i funkcje operujące na tablicach np.
Replace Array Subset oraz Insert Into Array
Ok udało się!! To jeszcze jedno pytanie: Czy w LV 6.1 istnieje coś takiego jak empty string constant z tym, że dla liczb "empty number constant" ?? Szukam szukam i nie mogę znaleźć
Majcher (LV 6.1)
Majcher (LV 6.1)
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
witam
bo szukałem jakiegoś szybszego rozwiązania, ale nie znalazłem i sie chciałem dowiedzieć czy nie ma takiego bloczka Rotate 2D na przykład?
bo szukałem jakiegoś szybszego rozwiązania, ale nie znalazłem i sie chciałem dowiedzieć czy nie ma takiego bloczka Rotate 2D na przykład?
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Witaj
Jest funkcja Reverse 2D w palecie Array z pakietu OpenG , ale to nie to samo niestety.
bogdani
Jest funkcja Reverse 2D w palecie Array z pakietu OpenG , ale to nie to samo niestety.
bogdani