Karty ADLINK czy LV do kitu???

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
ypsilon

Post autor: ypsilon »

Witam
Witam !
Mam problem z różnymi kartami ADLINKA. Nie da się ich uruchomić w trybie gromadzenia danych w buforze. O ile akwizycja AD w pętli działa to przy wykorzystaniu firmowych subvi dla wykorzystania bufora karty wieszają komputer. Testowałem karty 8111 i 9111 z różnymi driverami i dołączanymi do kart przez producenta i zciągniętymi z sieci. Testowałem także różne kombinacje win98/2000 i lv6.2 - 8.2. Wszędzie problem jest podobny.
Po zawieszeniu aplikacji pomaga tylko miękki reset a menedżer zadań windows zgłasza, że "Labiew nie odpowiada". Różne ustawienia przerwań, adresów karty, wielkości bufora itp nic nie dają.
Czy ktoś z Kolegów napotkał na ten problem?

Nadmieniam, że podobnie dzieje się z kartami ADVANTECHA co sygnalizował już w innych postach CHRISTOPHER.
Co ciekawe na pytania do inżynierów Adlinka przyszła odpowiedź, że "testują" czyli nie wiedzą o co chodzi. Na podobne pytanie na LAVIE inżynier NI odpowiedział w wolnym tłumaczeniu - " daj se spokój z innymi producentami kup se karte NI to ci będzie działać..."
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Znasz to popularne stwierdzenie twórcy linuksa?
"Słowa są tanie, pokaż kod"

Opowiadając swoją historię owszem, może nawet kogoś wzruszysz, ale nie uzyskasz w ten sposób rzeczowej porady.
8)

A stwierdzenie NIMana jest oczywiste, nie widze powodów aby sie bulwersować.

Kod, kod prosimy.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
ypsilon

Re: Karty ADLINK czy LV do kitu???

Post autor: ypsilon »

Witam !
Cóż stwierdzenie NImana to standard, pewno jako NIMan właśnie tak bym sam odpowiedział. Potwierdził tylko kto mu płaci i tyle. Adlinkowiec pewno by podjął temat gdybym zamówił ze 1k kart;).
A oto przykład z biblioteki Adlinka. Jest nic nie zmieniony - dodałem tylko zapis do pliku, do czego nie dochodzi bo program staje i zawisa na "AI Cont Read Single Channel.vi"

Pozdrawiam !
ODPOWIEDZ