Witam
Witam !
Mam problem z różnymi kartami ADLINKA. Nie da się ich uruchomić w trybie gromadzenia danych w buforze. O ile akwizycja AD w pętli działa to przy wykorzystaniu firmowych subvi dla wykorzystania bufora karty wieszają komputer. Testowałem karty 8111 i 9111 z różnymi driverami i dołączanymi do kart przez producenta i zciągniętymi z sieci. Testowałem także różne kombinacje win98/2000 i lv6.2 - 8.2. Wszędzie problem jest podobny.
Po zawieszeniu aplikacji pomaga tylko miękki reset a menedżer zadań windows zgłasza, że "Labiew nie odpowiada". Różne ustawienia przerwań, adresów karty, wielkości bufora itp nic nie dają.
Czy ktoś z Kolegów napotkał na ten problem?
Nadmieniam, że podobnie dzieje się z kartami ADVANTECHA co sygnalizował już w innych postach CHRISTOPHER.
Co ciekawe na pytania do inżynierów Adlinka przyszła odpowiedź, że "testują" czyli nie wiedzą o co chodzi. Na podobne pytanie na LAVIE inżynier NI odpowiedział w wolnym tłumaczeniu - " daj se spokój z innymi producentami kup se karte NI to ci będzie działać..."
Karty ADLINK czy LV do kitu???
Karty ADLINK czy LV do kitu???
Znasz to popularne stwierdzenie twórcy linuksa?
"Słowa są tanie, pokaż kod"
Opowiadając swoją historię owszem, może nawet kogoś wzruszysz, ale nie uzyskasz w ten sposób rzeczowej porady.
8)
A stwierdzenie NIMana jest oczywiste, nie widze powodów aby sie bulwersować.
Kod, kod prosimy.
"Słowa są tanie, pokaż kod"
Opowiadając swoją historię owszem, może nawet kogoś wzruszysz, ale nie uzyskasz w ten sposób rzeczowej porady.
8)
A stwierdzenie NIMana jest oczywiste, nie widze powodów aby sie bulwersować.
Kod, kod prosimy.
Re: Karty ADLINK czy LV do kitu???
Witam !
Cóż stwierdzenie NImana to standard, pewno jako NIMan właśnie tak bym sam odpowiedział. Potwierdził tylko kto mu płaci i tyle. Adlinkowiec pewno by podjął temat gdybym zamówił ze 1k kart;).
A oto przykład z biblioteki Adlinka. Jest nic nie zmieniony - dodałem tylko zapis do pliku, do czego nie dochodzi bo program staje i zawisa na "AI Cont Read Single Channel.vi"
Pozdrawiam !
Cóż stwierdzenie NImana to standard, pewno jako NIMan właśnie tak bym sam odpowiedział. Potwierdził tylko kto mu płaci i tyle. Adlinkowiec pewno by podjął temat gdybym zamówił ze 1k kart;).
A oto przykład z biblioteki Adlinka. Jest nic nie zmieniony - dodałem tylko zapis do pliku, do czego nie dochodzi bo program staje i zawisa na "AI Cont Read Single Channel.vi"
Pozdrawiam !