Witam.
Mój problem polega mianowicie na tym, że w momencie, gdy po uruchomieniu web servera biorę podgląd w oknie przeglądarki to wyświetla mi się sam panel. A więc co za tym idzie nie mogę sterować sobie układzikiem z poziomu przeglądarki. Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Która to wersja LabVIEW i o jakiej przeglądarce mówisz?
7.1 ma już możliwość przejęcia kontroli nad aplikacją, w wcześniejszych wersjach tego nie było.
Mam wersję LabView 6i i przeglądarkę firefox, ale wiem, że w tej wersji LabView można przekazać kontrolę dla przeglądarki bo widziałem to u swojego promotora jednak nie mogę dojść jak On to zrobił... Oprócz panelu było widać jeszcze ten pasek wyżej do uruchamiania programu. Ja jednak nie mogę znaleźć tej opcji... niestety . No już w ostateczności będę się musiał zgłosić do mojego promotora. :/
W wersji 6i masz do dyspozycji tylko wersje animowaną. Nie ma opcji przejęcia kontroli nad aplikacją. Przejęcie kontroli nad VI jest dostepne dopiero od wersji 7 lub 7.1
No i witam ponownie. Mam już LabView 6.1, wiem jak wyświetlić Panel w przeglądarce tak, aby móc nim sterować, ale... niestety nie wyświetla Panelu. W firefox każe zainstalować wtyczkę (Run-Time), która jest z resztą zainstalowana. Natomiast w internet explorer wyświetla się ramka z napisem "downloading panel" i to wsio . I znowu proszę o pomoc. Z góry dzięki.