Problem z konfiguracją web server...

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
krakers22

Problem z konfiguracją web server...

Post autor: krakers22 »

Witam.
Mój problem polega mianowicie na tym, że w momencie, gdy po uruchomieniu web servera biorę podgląd w oknie przeglądarki to wyświetla mi się sam panel. A więc co za tym idzie nie mogę sterować sobie układzikiem z poziomu przeglądarki. :( Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Problem z konfiguracją web server...

Post autor: Mikrobi »

Która to wersja LabVIEW i o jakiej przeglądarce mówisz?
7.1 ma już możliwość przejęcia kontroli nad aplikacją, w wcześniejszych wersjach tego nie było.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
Awatar użytkownika
krakers22

Mam wersję LabView 6i i przeglądarkę firefox, ale wiem, że w tej wersji LabView można przekazać kontrolę dla przeglądarki bo widziałem to u swojego promotora jednak nie mogę dojść jak On to zrobił... Oprócz panelu było widać jeszcze ten pasek wyżej do uruchamiania programu. Ja jednak nie mogę znaleźć tej opcji... niestety :(. No już w ostateczności będę się musiał zgłosić do mojego promotora. :/
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

W wersji 6i masz do dyspozycji tylko wersje animowaną. Nie ma opcji przejęcia kontroli nad aplikacją. Przejęcie kontroli nad VI jest dostepne dopiero od wersji 7 lub 7.1
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
Awatar użytkownika
krakers22

Zwracam honor Mikrobi :). Pytałem i mają wersję 6.1, a więc jeszcze nie 7...
Pozdrawiam.
Krakers
Awatar użytkownika
krakers22

No i witam ponownie. Mam już LabView 6.1, wiem jak wyświetlić Panel w przeglądarce tak, aby móc nim sterować, ale... niestety nie wyświetla Panelu. W firefox każe zainstalować wtyczkę (Run-Time), która jest z resztą zainstalowana. Natomiast w internet explorer wyświetla się ramka z napisem "downloading panel" i to wsio :(. I znowu proszę o pomoc. Z góry dzięki.

PS. Jak to się mówi "Jak nie urok to..." :/
Pozdrawiam.
Krakers
ODPOWIEDZ