Pokaz slajdów
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Pokaz slajdów
Witam,
Potrzebuję zrobić pokaz slajdów w LabView. Chciałbym w nim umieścić 4 dowolne obrazki (powiedzmy z karty SD), które będą się zmieniać co jakiś czas(użytkownik sam będzie ustawiał czas jednego slajdu), jak to najłatwiej zrobić? Odrazu mówie, że nie mam toolkitsa "Vision and Motion".Najważniejsze jest wczytanie obrazka z kompa i wyswietlenie go reszte juz moze ogarne np. z pomocą pętli .
Potrzebuję zrobić pokaz slajdów w LabView. Chciałbym w nim umieścić 4 dowolne obrazki (powiedzmy z karty SD), które będą się zmieniać co jakiś czas(użytkownik sam będzie ustawiał czas jednego slajdu), jak to najłatwiej zrobić? Odrazu mówie, że nie mam toolkitsa "Vision and Motion".Najważniejsze jest wczytanie obrazka z kompa i wyswietlenie go reszte juz moze ogarne np. z pomocą pętli .
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Pokaz slajdów
Picture Control i paleta Sound & Picture. To tak z głowy, bo LV nie chce mi się odpalać ;)
-
Re: Pokaz slajdów
Jesli chodzi o głos to nie byłoby problemu ale z obrazkami to nie moge znaleźć tego co mnie interesuje, chodzi mi o wczytanie ścieżki z obrazkiem i wyświetlenie :/
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Paleta Graphics & Sound tak dokładniej. Wczytywanie plików w podpalecie Graphics Formats.
-
Już znalazłem dzieki
-
Myślałem ze zrobienie slajdów bedzie prościejsze. Stworzyłem coś ale nie tak jak bym to chciał. Teraz wyswietla mi obrazki co sekunde ale w osobnych oknach. Jak zrobić zeby w jednym oknie wyświetlało obrazki ???
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
A może kontrolka Pict Ring... wczytanie obrazków ale na stałe.... i zmiana wyświetlanego za pomocą kontrolki numerycznej...??
-
takie coś nie wchodzi w gre :/
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
-
nie potrafię tego obsłużyć i nie bardzo wiem co to robi
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Teraz wyswietla mi obrazki co sekunde ale w osobnych oknach. Jak zrobić zeby w jednym oknie wyświetlało obrazki ???
- Kliknij prawym na kontrolce new picture, wybierz Create -> Local Variable.
- Powtórz powyższą czynność trzykrotnie. Utworzysz w ten sposób trzy zmienne lokalne.
- Skasuj kontrolki new picture 2, new picture 3 i new picture 4 i wstaw w ich miejsce nowo utworzone zmienne.
-
Dokładnie o to mi chodziło Duże piwo dla Ciebie
Sugeruję zrobić ten pokaz w pętli, gdzie do mierzenia czasu użyjesz bloczka elapsed time (bądź sam sobie go zmontujesz z tick count), ponieważ jeśli użytkownik ustawi wait na np 5 min, to na ten czas całkowicie Ci zablokuje VI i nie będzie możliwości przerwania operacji poza przyciskiem abort...