Anulowanie działania podprogramu
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Anulowanie działania podprogramu
Witam,
Na własne potrzeby przemieniam sub.vi jaki tu znalazłem
http://www.labview.pl/viewtopic.php?f=1 ... nia#p16766
oczekp vi3
w moim programie potrzebuję wczytać 3 pliki i dopiero po ich wczytaniu wysłać je i zamknąć automatycznie tego
sub.vi
Można to zrobić jednym przyciskiem - po wybraniu trzech ścieżek
lub najpierw wysłać jeden potem drugi i po wysłaniu trzeciego zamknąć program.
Nie potrzebna mi jest żadna "polaryzacja" jak w tym przykładzie chce wysyłać dane tylko ścieżce i anulowaniu do programu.
Próbuje rożnych rzeczy ale zawsze coś nie tak:/
Problem tkwi w też tym, że dane wczytane do programu głównego chcę dalej wykorzystywać- muszą opuścić strukturę case
i wtedy warunek True mi się sypie. W tym przeglądzie w głównym programie wyświetlane są wykresy i dalej nic nie jest robione.
A ja potem np.: część danych z akcji 1 i 2 chciałabym wykorzystać do dalszych działań.
Może ktoś potrafi to w łatwy sposób przekształcić?
Na własne potrzeby przemieniam sub.vi jaki tu znalazłem
http://www.labview.pl/viewtopic.php?f=1 ... nia#p16766
oczekp vi3
w moim programie potrzebuję wczytać 3 pliki i dopiero po ich wczytaniu wysłać je i zamknąć automatycznie tego
sub.vi
Można to zrobić jednym przyciskiem - po wybraniu trzech ścieżek
lub najpierw wysłać jeden potem drugi i po wysłaniu trzeciego zamknąć program.
Nie potrzebna mi jest żadna "polaryzacja" jak w tym przykładzie chce wysyłać dane tylko ścieżce i anulowaniu do programu.
Próbuje rożnych rzeczy ale zawsze coś nie tak:/
Problem tkwi w też tym, że dane wczytane do programu głównego chcę dalej wykorzystywać- muszą opuścić strukturę case
i wtedy warunek True mi się sypie. W tym przeglądzie w głównym programie wyświetlane są wykresy i dalej nic nie jest robione.
A ja potem np.: część danych z akcji 1 i 2 chciałabym wykorzystać do dalszych działań.
Może ktoś potrafi to w łatwy sposób przekształcić?
Ostatnio zmieniony 16 sie 2013 16:16 przez komputer___, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: Anulowanie działania podprogramu- znaleziony .vi
Podeślij swoje rozwiązanie i napisz w czym (w tym rozwiązaniu) dokładnie jest problem.
-
Przesyłam
Problemów mam dużo bo to mój 3 dzień z lv...:/ dlatego trzeba do mnie mówić/pisać łopatologicznie...
1. Chcę się pozbyć polaryzacji.
2. Nie umiem wysłać 2 plików z 2 ścieżek do programu głównego.
3. W programie głównym chcę dane z obu plików umieszczone w true/false potem wykorzystywać
ale tra przypadku anuluj pokazuje mi że mam niepodłączone tunele.
Przesyłam przykładowe pliki.
Problemów mam dużo bo to mój 3 dzień z lv...:/ dlatego trzeba do mnie mówić/pisać łopatologicznie...
1. Chcę się pozbyć polaryzacji.
2. Nie umiem wysłać 2 plików z 2 ścieżek do programu głównego.
3. W programie głównym chcę dane z obu plików umieszczone w true/false potem wykorzystywać
ale tra przypadku anuluj pokazuje mi że mam niepodłączone tunele.
Przesyłam przykładowe pliki.
- Załączniki
-
- plik2.txt
- (52 Bajtów) Pobrany 278 razy
-
- plik 1.txt
- (49 Bajtów) Pobrany 253 razy
-
- subvi.vi
- (24.63 KiB) Pobrany 254 razy
-
- FF.vi
- (156.66 KiB) Pobrany 253 razy
- Pitol
- Moderator
Anulowanie działania podprogramu- znaleziony .vi
Napisz co konkretnie ma robić Twój program. Tylko nie pisz: "To samo co VI z jakiegoś tematu". Łopatologicznie to opisz, bo ciężko nam z fusów (kodu) wróżyć.
-
A ok przepraszam już tłumaczę.
A więc w programie głównym mam kliknąć na przyciska "akcja2", wtedy ma otworzyć się sub.vi
w którym użytkownik wybiera dwa pliki z danymi ( dane zapisane jako liczby w pliku txt).
Następnie po wybraniu tych dwóch plików wysyła te dane do programu głównego, gdzie rysowane są wykresy
( jeszcze inne rzeczy będą robione ale z tym dam radę).
Ten sub.vi wiozłem ze strony- link podałem w 1wiadomości.
Tam oprócz pliku pobierana była informacja o polaryzacji- mi te dane nie są potrzebne.
W programie głównym dane z pliku trafiają do struktury CASE w przypadku TRUE wyskakuje komunikat że anulowano wybieranie plików
w tamtym sub.vi, a jeśli FALSE to ma się narysować wykres. Potem jest problem bo te same dane- które pobrałem i które trafiły do struktury CASE
chcę użyć poza to strukturą ale wtedy dostaję informacje że mam kanały niepodłączone i nie wiem jak dostać te dane.
Czy teraz mój problem jest jasny?
A więc w programie głównym mam kliknąć na przyciska "akcja2", wtedy ma otworzyć się sub.vi
w którym użytkownik wybiera dwa pliki z danymi ( dane zapisane jako liczby w pliku txt).
Następnie po wybraniu tych dwóch plików wysyła te dane do programu głównego, gdzie rysowane są wykresy
( jeszcze inne rzeczy będą robione ale z tym dam radę).
Ten sub.vi wiozłem ze strony- link podałem w 1wiadomości.
Tam oprócz pliku pobierana była informacja o polaryzacji- mi te dane nie są potrzebne.
W programie głównym dane z pliku trafiają do struktury CASE w przypadku TRUE wyskakuje komunikat że anulowano wybieranie plików
w tamtym sub.vi, a jeśli FALSE to ma się narysować wykres. Potem jest problem bo te same dane- które pobrałem i które trafiły do struktury CASE
chcę użyć poza to strukturą ale wtedy dostaję informacje że mam kanały niepodłączone i nie wiem jak dostać te dane.
Czy teraz mój problem jest jasny?
-
Może w inny sposób czemu takie coś mi nie działa ???
Proszę o poprawki w programie.
Proszę o poprawki w programie.
- smiga
- Administrator
Re: Anulowanie działania podprogramu
W subvi.vi'u wywal wszystko co dotyczy "polaryzacji" (Event plus property node ... bo pisałeś, że tego nie potrzebujesz), a w Event'cie "Path" podłączą stałą True do tunelu wychodzącego do Loop Condition.
-
A czemu nie mogę wyświetlić 2 przebiegów na jednym wykresie?
I w ogolę korzystać z tych danych które wychodzą z CASE ?
I w ogolę korzystać z tych danych które wychodzą z CASE ?
- smiga
- Administrator
Nie wiem o jakim CASE'ie myśisz, ale oba przebiegi jak najbardziej możesz wyświetlić. Zerknij na załączony VI - wrzuciłem stałe (przykładowe punkty) zamiast subvi.vi otwierającego dane, których nie mam (nie wrzuciłeś).
- Załączniki
-
- glowny.vi
- v2011
- (73.51 KiB) Pobrany 284 razy