Witam,
Czy zna ktoś jakiś prosty sposób przesłania jednowymiarowej tablicy doubli (o okreslonej wielkosci) po UDP? Bloczki do komunikacji po UDP i TCP przyjmują stringi, a nie bardzo wiem jak taką macierz skonwertować do stringa. Próbowałem korzystając z funkcji variant, ale podczas odbierania danych i zamiany z variantu na macierz program zwraca mi błąd.
Fragment kodu realizujący odbiór danych:
Błąd:
Prosiłbym o informację, co zrobić aby błąd się nie pojawiał, albo jak przesłać taką macierz w inny sposób.
Jak przesłać tablice 1d doubli po TCP lub UDP?
Jak przesłać tablice 1d doubli po TCP lub UDP?
Witam,
Aby skonwertować macierz do stringa proponuje urzyć funkcji "Array To Spreadsheet String" , dobrze jest też ustawić odpowienie stałe jak "delimiter" i format stringu
Aby skonwertować macierz do stringa proponuje urzyć funkcji "Array To Spreadsheet String" , dobrze jest też ustawić odpowienie stałe jak "delimiter" i format stringu
Extensa - certyfikowani programiści LabVIEW z Krakowa.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Jak przesłać tablice 1d doubli po TCP lub UDP?
xilran pisze:nie bardzo wiem jak (...) macierz skonwertować do stringa
Od biedy można i tak, ale w ten sposób ogranicza się precyzję. Lepiej użyć funkcji Flatten To String.ruda pisze:proponuje urzyć funkcji "Array To Spreadsheet String"
Pozdrawiam
Re: Jak przesłać tablice 1d doubli po TCP lub UDP?
Dzieki za pomoc skorzystałem z rozwiązania zaproponowanego przez Rudą i działa wystarczająco dobrze