Czy ktoś wie jak w Vertical Pointer Slider "przerzucić" slider z prawej na lewą stronę?
Pozdrawiam
Pawlo
Vertical Pointer Slider
Re: Vertical Pointer Slider
Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Czy chodzi Ci o podziałkę? Możliwość edycji daje wybranie prawym przyciskiem myszy na kontrolce Advanced->Customize...
- Załączniki
-
- Vertical Pointer Slider
- Vertical Pointer Slider.png (1.68 KiB) Przejrzano 6651 razy
-
- Vertical Pointer Slider.ctl
- Control
- (4.65 KiB) Pobrany 406 razy
Certified LabVIEW Associate Developer
- n_dakota
- Wersja środowiska: LabVIEW 2018
Klikasz PPM na swoim slajderze i dajesz Advanced -> Customize... , następnie klikasz na górze taką ikonkę klucza, żeby przełączyła się na taką pensetę. No i możesz sobie customizować dany element Front Panelu.
Wrzucam Ci moje rozwiązanie, proszę pamiętaj, że przy liczbach trzycyfrowych to zaczyna już nachodzić na slajder, więc będziesz musiał jeszcze bardziej oddalić zależnie jakie są Twoje oczekiwania.
Wrzucam Ci moje rozwiązanie, proszę pamiętaj, że przy liczbach trzycyfrowych to zaczyna już nachodzić na slajder, więc będziesz musiał jeszcze bardziej oddalić zależnie jakie są Twoje oczekiwania.
- Załączniki
-
- Custom Vertical Pointer Slide.ctl
- (4.56 KiB) Pobrany 418 razy
Wielkie dzięki za bardzo szczegółowe wyjaśnienie. Pierwszy raz się z tym spotkałem, bardzo przydatne
Pawlo
Pawlo
Vertical Pointer Slider
Więcej informacji znajdziesz na: http://zone.ni.com/reference/en-XX/help ... _ind_type/ . Co ciekawe opisany jest Twój przykład ;)
Certified LabVIEW Associate Developer