Prownania stringow
Prownania stringow
Witam mam problem taki że chciałbym porownac ze soba stringi czy sa takie same. Problem pojawia sie ze one czytane sa kilka razy. Bloczek read czyta ale po chwili znika i nie wiem w jaki sposob moge go zapisac aby pozniej porownac. Jeszcze tez mam w jakis sposob mozna zrobic aby przycisk po wcisnieciu byl nieaktywny do czasu az sie wcisnie inny przycisk??
- n_dakota
- Wersja środowiska: LabVIEW 2018
Re: Prownania stringow
Można prosić o jakiś fragment kodu?rzemol pisze:Witam mam problem taki że chciałbym porownac ze soba stringi czy sa takie same. Problem pojawia sie ze one czytane sa kilka razy. Bloczek read czyta ale po chwili znika i nie wiem w jaki sposob moge go zapisac aby pozniej porownac.
http://labview.pl/viewtopic.php?f=11&t= ... t=0#p17347rzemol pisze:Jeszcze tez mam w jakis sposob mozna zrobic aby przycisk po wcisnieciu byl nieaktywny do czasu az sie wcisnie inny przycisk??
juz sobie poradzilem uzylem podwojnej case structure. w drugiej mam read buffer ktrory dziala jesli jest niezerowy.
Jednak nie dziala jak myslalem. Interesuje mnie tutaj odczytanie 3 razy wartosci i nastepnie porownanie ich czy sa takie same. w jaki sposob moglbym porownac otrzymane stringi?
- Załączniki
-
- asd.vi
- (35.2 KiB) Pobrany 277 razy
Prownania stringow
Mógłbyś napisać coś więcej , co dokładnie Ci nie działa ?
Pomogłem?... pochwal mnie 

chce wyciągnąć wartość read buffer 1-3 poza strukture ale aby wartość nie znikła w momencie kiedy case selector jest false. W read buffer trzymana jest oczekiwana wartosc tylko w momencie kiedy case selector jest true
Prownania stringow
rozumiem że chodzi Ci o coś takiego , tak ?
Jeśli nie to popraw mnie. Wcześniej wartość nie "znikała", ponieważ nic w przyrodzie nie ginie, tylko nie miałeś jej jak wyciągnąć ze struktury Case.
Teraz zapisujesz gdy True, gdy False string jest pusty.
Jeśli nie to popraw mnie. Wcześniej wartość nie "znikała", ponieważ nic w przyrodzie nie ginie, tylko nie miałeś jej jak wyciągnąć ze struktury Case.
Teraz zapisujesz gdy True, gdy False string jest pusty.
- Załączniki
-
- case.png (10.12 KiB) Przejrzano 7290 razy

taki wariant wlasnie nie dzialal ale udalo mi sie to zrobic wykorzystujac lokalna zmienna
Prownania stringow
faktycznie sposób przedstawiony przez mnie 2 posty wyżej jest nieodpowiednie dla Ciebie. Ale zamiast komplikować sobie życie, możesz po prostu zbudować sobie tablice 3 element-ową.Nie potrzebujesz żadnych warunków logicznych do zapisu w swoim programie. Umieszczam załącznik , dla potomnych

- Załączniki
-
- for tab.png (3.03 KiB) Przejrzano 7244 razy