Witam,
W załączniku przykład, który nie działa z jakiś nieznanych dla mnie przyczyn. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego to nie działa?
Scan From String
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Scan From String
- Załączniki
-
- Test.vi
- (7.33 KiB) Pobrany 344 razy
- spec.kolombo
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
- Kontakt:
Scan From String
Daj w wersji 2009 zobaczę u mnie.
Lepiej być bogatym i zdrowym, niż biednym i chorym.
Spec Kolombo
Spec Kolombo
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Scan From String
Problemem jest to, że Scan From String traktuje %s jako dowolny ciąg znaków aż do pierwszej spacji. Mówi o tym pomoc do Format Specifier Syntax:
s—String (for example, abc). When scanning, s matches only up to the next white-space character. A space matches one or more consecutive white-space characters. To scan a string that may contain white space, use the characters in set conversion code. Specify all the characters which the string may contain within the brackets, including space or other white-space characters.
Czyli musisz pokombinować z czymś w stylu %[0-9a-zA-Z ] i jeszcze dodać tam znaki jak \ _ i podobe. Daj znać czy działa
s—String (for example, abc). When scanning, s matches only up to the next white-space character. A space matches one or more consecutive white-space characters. To scan a string that may contain white space, use the characters in set conversion code. Specify all the characters which the string may contain within the brackets, including space or other white-space characters.
Czyli musisz pokombinować z czymś w stylu %[0-9a-zA-Z ] i jeszcze dodać tam znaki jak \ _ i podobe. Daj znać czy działa
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
- wino
Re: Scan From String
A spoko dzięki
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Scan From String
Osobiście uważam że pochwały od osób z CLA powinny sie liczyć conajmniej podwójnie! 

Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
- wino
Re: Scan From String
ehh
No i wesołych świąt
lole
No i wesołych świąt