Problem z *.llb?

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
Tomasz2488
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: Problem z *.llb?

Post autor: Tomasz2488 »

Dziękuję za cenne uwagi :)
Faktycznie odnośnie tych pętli u mnie to w ogóle nie ma sensu :)
Czy jest możliwy wybór odpowiednich danych z pomiaru za pomocą funkcji: " Unbundle by Name "? Czy to nie ma sensu?
Pozdrawiam,Tomek
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Post autor: Pitol »

Tomasz2488 pisze:Czy jest możliwy wybór odpowiednich danych z pomiaru za pomocą funkcji: " Unbundle by Name "? Czy to nie ma sensu?
Pewnie, że jest możliwy. A w ogóle jak Ci idzie? Dogadałeś się z urządzeniami?
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
Awatar użytkownika
Tomasz2488
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Post autor: Tomasz2488 »

Witam,
przepraszam, że dopiero odpisuję ale miałem ogrom spraw do załatwienia odnośnie mojej pracy dyplomowej.
W międzyczasie zwróciłem się także o pomoc do firmy, która dostarczyła sprzęt do laboratorium.
W odpowiedzi otrzymałem plik .llb. Jednak w programie tym odczyt danych ( 1 cisnienie 1 temp 1 barometr + urzadzenia NI) różnił się od wymaganego przez mojego prowadzącego (5 razy cisnienie barometr 5 razy temp urzadzenia NI)-dodałem funkcję Unbundle By Name (nie wiem czy prawidłowo). Następną rzeczą, której nie rozumiem to sposób zapisu danych? Ja dołączyłem zapis do pliku tdms. Tylko nie mam pojęcia jak doprowadzić dane z pomiaru (output cluster) do TDMS Write? W załączniku przesyłam zmodyfikowany plik.
Załączniki
GTL.llb
(387.77 KiB) Pobrany 199 razy
Pozdrawiam,Tomek
ODPOWIEDZ