problem do rozwiazania
problem do rozwiazania
Witam mam problem bo nie wiem jak zrobić wyprowadzenie z tego bloczka Createfile.vi który przedstawiam w pliku pomoc1. W pliku CreateFile.vi (obrazuje go pom2) dodałem Stop? i teraz nie wiem jak zrobić to wyprowadzenie. Pomożecie ?
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: problem do rozwiazania
Na panelu w prawym górnym rogu masz ikonę. Klikasz prawym -> Show Connectors i wyświetla Ci się widok możliwych podłączeń. Klikasz następnie na jedno z nich, potem na kontrolkę i... i tyle ;)
No tak racja dzieki, o wszystkim się nie pamięta jak sie jest poczatkujacym. Mam jeszcze jeden problem z wykresami. Chcac zmienić wyswietlany wykres wyswietla mi taki bląd .Jak nacisne Continue to zmieni mi ale chce się tego pozbyć.
- Pitol
- Moderator
problem do rozwiazania
a pokaż jak to zrobiłeś (w sensie kod). Bo błąd ten oznacza, że do wejścia Active Plot węzła własności dla wykresu podpiąłeś błędną wartość. Jeśli masz jeden przebieg (plot) to możesz tam podpiąć tylko 0. W innym przypadku dostaniesz taki właśnie błąd. Jeśli masz wiecej przebiegów, możesz się do nich odnosić właśnie dzięki tej własności. Ustawiasz sobie Active Plot a następnie modyfikujesz jego właściwości (np. kolor, grubość, itp.)
tak to zrobione jest, nie wiem bo na osi Y są rozne wartości i nie działa zmiana wskażnika.
- Załączniki
-
- kolo.JPG (9.78 KiB) Przejrzano 8032 razy
- Pitol
- Moderator
problem do rozwiazania
a ile masz przebiegów na wykresie? załącz najlepiej kod bo z tego co załączyłeś to jedyne co wynika to to, że obslugujesz więcej przebiegów niż w rzeczywistości masz na wykresie.
problem do rozwiazania
Wykresów jest 7. Czy ma jakieś znaczenie jakim wykresem to wyświetlam?
- Pitol
- Moderator
problem do rozwiazania
Skoro masz 7 wykresów to dlaczego pętla kręci się 8 razy?
problem do rozwiazania
Zrezygnowalem z tego pomysłu wyswietlania wykresów. Lapiej bedzie je umieścić na zakładkach (kontenerach), by po zakonczeniu programu można było przejrzeć pozostałe bo to rozwiązanie ze wskażnikiem na to nie pozwalalo, przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić. Dzieki za pomoc.Pozdrawiam.
- Pitol
- Moderator
Napisz co chcesz osiągnąć, a my Ci pomożemykoala pisze:(...) bo to rozwiązanie ze wskażnikiem na to nie pozwalalo, przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić.