Wykres Multi Plot
Wykres Multi Plot
Witam.
Próbuję zrobić wykres, na którym będą cztery charakterystyki, ale niestety mi nie wychodzi. Co powinienem zrobić z Loop Iteration? Co jeszcze źle robię i co powinienem zrobić żeby bylo dobrze? :-k
Pozdrawiam
Próbuję zrobić wykres, na którym będą cztery charakterystyki, ale niestety mi nie wychodzi. Co powinienem zrobić z Loop Iteration? Co jeszcze źle robię i co powinienem zrobić żeby bylo dobrze? :-k
Pozdrawiam
Re: Wykres Multi Plot
Witam,
Sposób tworzenia wykresu z podanych przez Ciebie danych pokazuje screen poniżej. Jeśli masz gotowe tablice przebiegów to nie potrzebujesz pętli.
Pozdrawiam
Sposób tworzenia wykresu z podanych przez Ciebie danych pokazuje screen poniżej. Jeśli masz gotowe tablice przebiegów to nie potrzebujesz pętli.
Pozdrawiam
Wykres Multi Plot
A jeśli uzyskuję je w wyniku pomiarów?
To zupełnie inna historia 
W poniższym kodzie przyjąłem ilość pomiarów 10 oraz X1=0 z inkrementacją 0,5. Funkcje random zastępują odczyt pomiaru.
Czy o coś takiego chodziło?
Pozdrawiam

W poniższym kodzie przyjąłem ilość pomiarów 10 oraz X1=0 z inkrementacją 0,5. Funkcje random zastępują odczyt pomiaru.
Czy o coś takiego chodziło?
Pozdrawiam
Wykres Multi Plot
Witam chciałem zapytać jak można zrobić wykres aby nie wyglądał tak że z punktu do punktu idzie linia prosta tak jak w załączniku plot
tylko aby linie były zaokrąglone tak jak w załączniku plot1
z gory dziękuje za pomoc
tylko aby linie były zaokrąglone tak jak w załączniku plot1
z gory dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 26 cze 2009 11:56 przez dawkaxxl, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykres Multi Plot
Aby otrzymać 'gładki' wykres, musisz mieć więcej punktów pomiarowych. Aktualnie mierzysz co 0.5, także program nie ma prawa znać wartości przykładowo dla Uds = 0,75 V.
Innym rozwiązaniem jest interpolacja, ale lepiej zmierzyć wartości w brakujących punktach, niż wartości te wywróżyć ;)
Innym rozwiązaniem jest interpolacja, ale lepiej zmierzyć wartości w brakujących punktach, niż wartości te wywróżyć ;)
Ostatnio zmieniony 26 cze 2009 14:59 przez coolfon, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam mam problem z projektem. Niby wszystko działa ale w wykresie natężenia od temperatury nie pokazuje danej zależności. Program niby działa wykres się skaluje ale nie jest przedstawiany. Proszę o pomoc jeżeli ktoś ma jakiś pomysł. Pozdrawiam i z góry dziękuje.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Hej,
Kliknij dwukrotnie na Express VIaju Build XY Graph (Wykres natezenia od temperatury) i odznacz checkbox Clear data on each call.
Pozdrawiam
Kliknij dwukrotnie na Express VIaju Build XY Graph (Wykres natezenia od temperatury) i odznacz checkbox Clear data on each call.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 cze 2009 14:13 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykres Multi Plot
Wielkie dzięki za pomoc, jestem dopiero początkującym jeśli chodzi o ten program i z pewnością bym na to nie wpadł.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wykres Multi Plot
Witam!
Chcialbym zrobić coś takiego, aby po wykreśleniu jednej charakterystyki, nie tracąc jej, przejśc do kreślenia nastepnej. Nie wiem zabardzo jak w tym przykładzie mam użyć pętli For. Kod zamieszcza m zalączniku. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Chcialbym zrobić coś takiego, aby po wykreśleniu jednej charakterystyki, nie tracąc jej, przejśc do kreślenia nastepnej. Nie wiem zabardzo jak w tym przykładzie mam użyć pętli For. Kod zamieszcza m zalączniku. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Witam,
Daj znać czy o to chodziło.
Pozdrawiam,
Daj znać czy o to chodziło.
Pozdrawiam,
Wykres Multi Plot
Mógłby ktoś zapisać powyższy przykład do starszej wersji np. 8.5?
Wersja 8.5
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Wykres Multi Plot
Wielkie dzięki za pomoc wszystko pięknie, ładnie i przejrzyście:D
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam serdecznie! Mam problem z projektem. Nie wiem dlaczego nie wyświetla mi się wykres, po tym jak są wczytywane dane oraz robione proste obliczenia. Projekt działał jak powinien, lecz nie wiem gdzie zawiniłam poprawiając go.. Proszę o pomoc, jakiekolwiek podpowiedzi. :help:
Pozdrawiam serdecznie! Dziękuje z góry
:)
Pozdrawiam serdecznie! Dziękuje z góry