Mam w pliku tekstowym zapisane dwie kolumny, w pierwszej jest to co ma byc na osi X w drugiej to co na Y. rysuje mi wykres i wszystko gra, tylko teraz to co sie pokazuje na wykresie (czytane z pliku) chce zeby pokazywalo się także w tabeli z 2 kolumnami, ale nie wiem jak przerobic taki plik, żeby mi się to w tabeli rodzielalo.
Z gory dzieki za pomoc
zapis liczb do tabeli
zapis liczb do tabeli
Ostatnio zmieniony 17 cze 2009 22:34 przez ciapulka, łącznie zmieniany 1 raz.
zapis liczb do tabeli
Jak masz te dane zapisane w pliku? Może w wierszach? Wtedy pomogłoby transponowanie macierzy...
Wrzuć ten plik tekstowy to pogadamy ;)
Wrzuć ten plik tekstowy to pogadamy ;)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2009 06:18 przez coolfon, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: zapis liczb do tabeli
jak juz wczesniej napisalam dane sa w kolumnach
a oto przykładowy plik
a oto przykładowy plik
zapis liczb do tabeli
Jak będziesz miał dobrze sformatowany plik, to wszystko będzie działać. Póki co masz niepotrzebne tabulatory w niektórych wierszach i Ci się robi tablica z trzema kolumnami.
no to jak mam to sformatowac zeby bylo poprawnie?
Ten plik tworzysz ręcznie czy jakoś go generujesz?
Usuń te niepotrzebne tab'y. Odczytaj sobie ten plik jako string, wyświetl z zaznaczonym 'codes display' to zobaczysz gdzie je masz.
Poniżej masz przykładowy plik, który powinien Ci się dobrze odczytać.
Usuń te niepotrzebne tab'y. Odczytaj sobie ten plik jako string, wyświetl z zaznaczonym 'codes display' to zobaczysz gdzie je masz.
Poniżej masz przykładowy plik, który powinien Ci się dobrze odczytać.
Witam,
pozwolę sobie dołączyć do tematu
Zrobienie porządków w pliku z danymi wejściowymi raczej nie zaszkodzi, ale wydaje mi się że problem leży w innym miejscu.
Z tego co zauważyłem chcesz użyć do wyświetlenia "Multicolumn Listbox" - całkiem fajna sprawa, ale nie wpiszesz tego tak poprostu Jeśli nie zależy Ci za bardzo na tym indykatorze to polecam zamianę na "Table Control".
Poniżej masz sposoby wpisywania danych do tych tabeli.
pozwolę sobie dołączyć do tematu
Zrobienie porządków w pliku z danymi wejściowymi raczej nie zaszkodzi, ale wydaje mi się że problem leży w innym miejscu.
Z tego co zauważyłem chcesz użyć do wyświetlenia "Multicolumn Listbox" - całkiem fajna sprawa, ale nie wpiszesz tego tak poprostu Jeśli nie zależy Ci za bardzo na tym indykatorze to polecam zamianę na "Table Control".
Poniżej masz sposoby wpisywania danych do tych tabeli.