Polska Grupa Użytkowników LabVIEW

Masz coś ciekawego do przekazania ?? Wszyscy o wszystkim piszą tutaj ...
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Polska Grupa Użytkowników LabVIEW

Post autor: bogdani »

Witam

Co myślicie o powstaniu takiej grupy. Wiązało by się to z organizowaniem spotkań raz na jakiś czas i wymianą doświadczeń, prezentowaniem nowych rozwiązań itd. itp.

Zastanawiam się na ile realne jest to w aktualnych polskich warunkach.

Jest już ponad 130 użytkowników Polskiego Centrum LabVIEW, ale tylko niewielka grupa korzysta z forum, udziela odpowiedzi, ma odwagę o cokolwiek zapytać, wypowiedzieć się. Zastanawiam się ile osób było by w stanie poświęcić czas i pieniądze na spotkanie się w jakimś miejscu w Polsce (np. Katowice, Warszawa lub gdziekolwiek).

Jestem ciekaw Waszy opinii. Czy są chętni na spotkanie.
Może lepiej przeprowadzić wideokonferencję przez sieć na początek ??

Pozdrawiam
bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
tomekw

Post autor: tomekw »

Pieknie by bylo, ja nie jestem zbyt aktywnym user'em jezeli chodzi o pisanie postow :( ale obiecuje ze sie poprawie.
Podpisuje sie pod tematem obiema rekoma :D taka grupa mysle ze powinna istniec bankowo 8)
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Polska Grupa Użytkowników LabVIEW

Post autor: Mikrobi »

[quote="bogdani"]Witam
Co myślicie o powstaniu takiej grupy. Wiązało by się to z organizowaniem spotkań raz na jakiś czas i wymianą doświadczeń, prezentowaniem nowych rozwiązań itd. itp. [/quote]
Myślę że to naturalna ewolucja tego portalu.
[quote="bogdani"]Zastanawiam się na ile realne jest to w aktualnych polskich warunkach. [/quote] tak około 75% :)
[quote="bogdani"]Jest już ponad 130 użytkowników Polskiego Centrum LabVIEW, ale tylko niewielka grupa korzysta z forum, udziela odpowiedzi, ma odwagę o cokolwiek zapytać, wypowiedzieć się. Zastanawiam się ile osób było by w stanie poświęcić czas i pieniądze na spotkanie się w jakimś miejscu w Polsce (np. Katowice, Warszawa lub gdziekolwiek). [/quote] Polecam Kraków i AGH. Odpowiednia infrastruktura by się znalazła. Przy dobrej organizacji pewnie udało by się spotkać w wakacje przyszłego roku - to chyba dobry termin? Chodzi między innymi o wolne sale wykładowe z projektorami, miasteczko studenckie itp.
[quote="bogdani"] Może lepiej przeprowadzić wideokonferencję przez sieć na początek ?? [/quote] To kto postawi serwer? ;)
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Miejsce spotkania

Post autor: bogdani »

Witam

Widzę że jest już szansa na trzy miejsca na spotkania.
Katowice lub Gliwice, Warszawa i Kraków (myślę że microbi by się tym ostatnim zajął).

Póki co myślę dalej o tym i czekam na kolejne opinie.

Pozdrawiam
bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
IRON

PGU LabView

Post autor: IRON »

Witam
Uwazam ze takie spotkanie byloby dobrym pomyslem...Osobiscie studiuje na Politechnice Slaskiej w Gliwicach wiec to miasto uznalbym za odpowiednie na takowe spotkanie...Na moim wydziale sa ludzie,ktorzy bardzo interes=uja sie LabView i moze oni pomogli by w organizacji..Oczywiscie wazna sprawa byloby zorganizowanie odpowiedniego pomieszczenia...Jesli wszystko wyglladaloby w miare profesjonalnie moze udaloby sie wypozyczyc ktoras z auli na wydziale AEiI w Gliwicach :)
ODPOWIEDZ