enkoder
Re: enkoder
bicie w zasadzie nie wchodzi w rachubę, ale...Marcin pisze:Witam
Mam pytanko: jak zmusić Labview żeby ...
...może da się przekonać...spróbować...? :roll:
:roll: nie, pewnie trzeba jakąś kartę ...
MSPANC
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Mikrobi!! Trzeba było jeszcze rachunek wystawić:). <hahaha>Za pomoc chętnie zapłace.
właśnie nie wiem czy paragon czy fakturę...
kapelusz ma, myslisz że to PłatnikVATu?
kapelusz ma, myslisz że to PłatnikVATu?
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
kurcze, no nie wiem.
Ten znak zapytania pod kapeluszem sprawia, że koleś jest troche tajemniczy. Ale jak się zdecydujesz to ja proponuje od znaku go podliczyć.
W twoim poście jest jakieś....minęła chwila....LV mówi, że w poście są 172 znaki. Więc troche się napracowałeś:)
Ten znak zapytania pod kapeluszem sprawia, że koleś jest troche tajemniczy. Ale jak się zdecydujesz to ja proponuje od znaku go podliczyć.

W twoim poście jest jakieś....minęła chwila....LV mówi, że w poście są 172 znaki. Więc troche się napracowałeś:)
Fajnie panowie:) nie ma to jak dobra informacja, któremu mam zapłacić za tak cenne uwagi???
-
Może podasz więcej szczegółów takich jak: sprzęt jaki masz do dyspozycji, wersja LV itp.?
Labview7.1 W tej chwili nie moge sprawdzić jak karta pomiarowa jest włożona w komputerze, enkoder - MOK 1000/524/K dokładnie to chodzi mi o to jak zrobić sam program w LV.
Witam
Sam program, który będzie miał wskaźnik z wynikiem zliczonych impulsów będzie opierał się o funkcję drivera.
Jeżeli zliczane impulsy będą wolniejsze niż 10 - 100Hz to jest szansa, że da sie to zrobić programowo.
Jednak jest mała szansa, że jest to tak mala częstotliwość, więc tutaj wielce istotne jest co to jest za karta, czy NI czy nie, czy jezeli NI to czy obsluguje driver mx'owy, jak nie NI to jakie ma drivery.
Później to tylko wywolanie kilku funkcji po sobie, lub nawet wizarda :!:
pozdrawiam
pmaj
Sam program, który będzie miał wskaźnik z wynikiem zliczonych impulsów będzie opierał się o funkcję drivera.
Jeżeli zliczane impulsy będą wolniejsze niż 10 - 100Hz to jest szansa, że da sie to zrobić programowo.
Jednak jest mała szansa, że jest to tak mala częstotliwość, więc tutaj wielce istotne jest co to jest za karta, czy NI czy nie, czy jezeli NI to czy obsluguje driver mx'owy, jak nie NI to jakie ma drivery.
Później to tylko wywolanie kilku funkcji po sobie, lub nawet wizarda :!:
pozdrawiam
pmaj
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Mam zawyżone wymagania motywacyjne