Spider8 i LabView

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
fidek3

Spider8 i LabView

Post autor: fidek3 »

Witam wszystkich!

Mam za zadanie wykonanie systemu pomiarowo-sterującego na bazie Spidera8 firmy HBM oraz LabView. Konkretnie poprzez Spidera zbieram sygnały, a LabView mam je odpowiednio obrobić i zwizualizowac. Do tej pory wszystko szło w miarę dobrze. Po kilku próbach skomunikowałem sie z urzadzeniem i uzyskałem potrzebne informacje. Nie jest to jeszcze może doskonale zbieranie sygnałów, ale jakieś postępy widać.
Kolejnym etapem ma być wykorzystanie 8 wyjść cyfrowych, jakie oferowane są przez Spidera. W tym momencie moje pytanie. Po pierwsze czy ktoś może ma jakieś doświadczenia związane z zagadnieniem komunikacji Spidera8 z LabView. Jeżeli tak to czy były jakieś próby wykorzystania wyjść cyfrowych.
Do sprzętu dołączone są biblioteki oraz kilka przykładowych vi, ale niestety nic nie znalazłem na temat wyjść cyfrowych.
Jeżeli chodzi o wejścia cyfrowe to tutaj nie ma większego problemu, ponieważ informacje z nich można uzyskać w podobny sposób jak z wejść analogowych.

Za wszelkie informacje z góry dziękuje
ODPOWIEDZ