Buduję aplikację z zakresu "Compressed sensing- single piksel camera" w środowisku Labview( wersja: labview 2012) na platformie Arduino Nano 3.0.
Jako kamera jednopikselowa posłuży fototranzystor podłączony do wejścia analogowego Arduino.
Tutaj właśnie pojawia się problem, gdyż do odczytywania wartości napięcia na fototranzystorze wykorzystuje skonfigurowany port VISA i otrzymuje aktualną wartość napięcia w postaci zmiennej " string" .( ).
Natomiast w dalszej części aplikacji wykorzystuje kanał fizyczny. ( ).
Tutaj pojawia się moje pytanie, w jaki sposób można dokonać konwersji wartości " string" na " kanał fizyczny", bo ten wykonany przeze mnie nie konwertuje tej wartości
w prawidłowy sposób, gdyż mimo, że zmienna " string" posiada jakąś wartość w danej chwili np. 3,5 V, to na kanał fizyczny przenoszona jest wartość 0 V.
Wiem, że Arduino można skonfigurować jako kanał fizyczny poprzez DAQ zainstalowany w MAX' ie, ale w żaden sposób nie potrafię tego zrobić.( Mam zainstalowany
NI-DAQmx Base).
Dodam jeszcze, że aplikacja działa prawidło na wirtualym kanale fizycznym utworzonym przez Instacal.
Proszę o pomoc i tym temacie i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.