Różne nazwy indicatora
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2013
Różne nazwy indicatora
Cześć. Mam taki problem z moim programem. Mam indicator ktory pokazuje mi wartość napiecia. Mam 4 zakresy pomiarowe. Chciałbym aby dla zakresu 200mv indicator mial nazwe na panelu: napiecie [mv] a dla pozostalych zakresów: napiecie [v]. Wiem ze musze to zrobic za pomoca property node ale nie potrafie znalezc odpowiedniego. Mogłbym ktos doradzić jakiego?
Różne nazwy indicatora
Indykator (wyświetlacz) można opisać za pomocą pola Label lub Caption.
Polecam te drugie: Caption. Dla indykatora trzeba utworzyć Property Node/Caption/Tekst, ustawić jako Write i można warunkiem lub f. Select wpisywać odpowiednie wartości: mv, V...
Polecam te drugie: Caption. Dla indykatora trzeba utworzyć Property Node/Caption/Tekst, ustawić jako Write i można warunkiem lub f. Select wpisywać odpowiednie wartości: mv, V...
Re: Różne nazwy indicatora
... zapomniałem dodać rysuneczek.
Ważne, żeby wyłączyć opcję Label i włączyć Caption we własnościach (Properties) wyświetlacza.
Ważne, żeby wyłączyć opcję Label i włączyć Caption we własnościach (Properties) wyświetlacza.
Jest jeszcze jeden sposób na wyświetlanie jednostek. Można włączyć widoczność opcji Unit Label i dalej utworzyć Property Node/Unit Label/Text.
Można zmieniać jednostki bez zmiany nazwy wyświetlacza...
Można zmieniać jednostki bez zmiany nazwy wyświetlacza...
- Załączniki
-
- numeric unit label.jpg (27.08 KiB) Przejrzano 7768 razy
A nie fajniej i łatwiej wygląda coś takiego ??
I wtedy nazwa pozostaje bez zmian i chyba lepiej to wygląda.
I wtedy nazwa pozostaje bez zmian i chyba lepiej to wygląda.