obsługa wielu monitorów z jednek programu
Hej, jestem nowy na forum i mam nadzieje że może wy mi pomożecie z moim problemem. Mam stworzony program w labview robotics i zamieściłem w moim projekcie 4 kamery i chciałbym aby obraz z tych kamer był wyświetlany na 4 monitorach i tu jest problem czy jest jakaś możliwość aby z 1 block diagram wyświetlic obraz z tych kamer w osobnych oknach, prubowałem z stworzeniem nowego vi ale wtedy wyskoczył komunikat że nie można otworzyć 2 symulacji jednocześnie.
Musisz w opcjach danego vi zmienić ustawienia, by móc otwierać wiele kopii jednocześnie
http://zone.ni.com/reference/en-XX/help ... eentrancy/
http://zone.ni.com/reference/en-XX/help ... eentrancy/

Re: obsługa wielu monitorów z jednek programu
coś chyba robie nie tak , zmieniłem ustawienia i jak zrobiłem klona z View/browse relationships/reentrant items to w klonie nie wyświetla mi obrazu z kamery a gdy utworzyłem plik z untitled 1 to po otwarciu 2 plików znów wyskoczył mi ten błąd że mam już uruchomiony symulator i nie moge zrobic nowej symulacji. Mógł byś zerknąć co jest nie tak w tych plikach?
- Załączniki
-
- Nowy folder (5).part02.rar
- (650.06 KiB) Pobrany 348 razy
Poczekaj, bo chyba się nie rozumiemy:
Chcesz, by obraz z każdej kamery był wyświetlany w osobnym oknie. Z tego co widzę po Twoim programie, po każdym obiegu pętli przesyłasz nowe dane do symulowanych kamer. A Ty chcesz mieć te kamery w osobnych oknach. Na Twoim miejscu stworzyłbym 4 zmienne globalne, oraz 4 osobne VI, które odbierałyby te dane i wyświetlały na swoim FP
Chcesz, by obraz z każdej kamery był wyświetlany w osobnym oknie. Z tego co widzę po Twoim programie, po każdym obiegu pętli przesyłasz nowe dane do symulowanych kamer. A Ty chcesz mieć te kamery w osobnych oknach. Na Twoim miejscu stworzyłbym 4 zmienne globalne, oraz 4 osobne VI, które odbierałyby te dane i wyświetlały na swoim FP

wielkie dzieki , musze się jeszcze pobawić z ustawieniemi kamery ale chyba dam sobie już rade sam , jeszcze raz dzieki za pomoc!