Witam,
założyłem ten wątek ponieważ nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Posiadam LabView 2012 SP1 student edition, wersja 12.0.1f5. Problemem jest to, że w palecie Viosion and motion nie ma żadnych ikonek. Jakie należy zainstalować biblioteki żeby wszystko ładnie działało. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Paleta Vision and motion
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Paleta Vision and motion
A jesteś pewny, że Vision & Motion jest w zestawie Device Drivers? Bo jak na moje oko to do tego jest potrzebny dodatkowy NI Vision Development Module, który parenaście kPLN kosztuje.
Paleta Vision and motion
Nie jestem pewien ale kiedyś też miałem studencką wersję i dopiero po instalacji NI device drivers pojawiło mi się część nowych ikonek.
Re: Paleta Vision and motion
Witam,
musi być zainstalowany Vision Development Module, można go ściągnąć ze strony NI.
Device Drivers pozwala zainstalować sterowniki do kamer, w tym również internetowych (to się chyba nazywa NI IMAQdx)
Nie jestem tylko pewien, czy wersja studencka pozwoli na aktywację produktu, ale jako developed ver, powinna działać jakiś czas.
musi być zainstalowany Vision Development Module, można go ściągnąć ze strony NI.
Device Drivers pozwala zainstalować sterowniki do kamer, w tym również internetowych (to się chyba nazywa NI IMAQdx)
Nie jestem tylko pewien, czy wersja studencka pozwoli na aktywację produktu, ale jako developed ver, powinna działać jakiś czas.