Wpisywanie ciągłe do case selectora.

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
patbasiaga
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Post autor: patbasiaga »

Witam,
mam zrobić program który posiada dwa tryby. Wybieram case structure i wpisuje mu tam te dwa tryby. Tryby zależne są od godziny tzn od 6 do 23 dzienny a reszta to nocny. Teraz mam pytanko jak zrobić żeby case selector dostawał ciągle dane a nie tylko raz na początku programu?
W górnej pętli sprawdzam czas, tzn jaki tryb dzienny 1 czy nocny 0 i wpisuje do kolejki którą podłączam do dolnej pętli ale wczytuje mi ją tylko raz (a nie wysyła co np 20 sekund) i tu jest własnie ten problem. Jakieś propozycje jak to rozwiązać?

Pozdrawiam
may
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Post autor: may »

Twoja architektura z opisu brzmi na coś w rodzaju standardowego producent-konsument. Możesz to wygooglować ("labview producer-consumer") i popatrzeć na przykłady, możesz też wrzucić kod i postaramy się coś pomóc. Brzmi na jakiś drobny błąd, gdzieś zapomniałeś pętli, albo jakiegoś rejestru przesuwnego, albo dane źle do kolejki wpisujesz, trudno wróżyć z samego opisu nie widząc kodu.
Obrazek
patbasiaga
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Post autor: patbasiaga »

ODPOWIEDZ