Multitone generator, dziala poprawnie??

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
glic4
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Multitone generator, dziala poprawnie??

Post autor: glic4 »

Witam, czy mógłby ktoś rzucić okiem i pomóc mi zastanowić się nad tym czy multitone generator działa poprawnie? Zrobiłem taki przykład, że na podstawie danego przebiegu zczytałem częstotliwość podstawową oraz fazy wraz z amplitudami przy pomocy harmonic analizera, następnie zczytane dane połączyłem do multitone generatora(bazową cześtotliwośc przemnożyłem w pętli do 20tej harmonicznej, bo tyle zczytuje harmonic analyzer). Wykres wydaje sie być taki sam jak sygnał, z której zaczynał zczytywać dane jednak ma dwa razy częstszy okres, czy może ktoś rzucić na to okiem co jest nie tak, lub ewentualnie powiedzieć dlaczego błędnie rozumuję?
Załączniki
Harmonic Distortion Analyzer and Phase.vi
(38 KiB) Pobrany 249 razy
generator.vi
(167.59 KiB) Pobrany 297 razy
PiDi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Multitone generator, dziala poprawnie??

Post autor: PiDi »

Dokumentacja bloczka Harmonic Distortion Analyzer:
components level contains the array of amplitudes of the measured harmonics in volts if the signal in is in volts. The array index is the harmonic number including 0 (DC), 1 (fundamental), 2 (second harmonic),... n (nth harmonic), up to and including the highest harmonic.
Proponuję zastanowić się nad powyższym i nad obrazkiem w załączniku do posta.
Załączniki
obrazek.png
ObrazekObrazekObrazekObrazek
glic4
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Re: Multitone generator, dziala poprawnie??

Post autor: glic4 »

Wielkie dzięki! Dokładnie to było przyczyną.
ODPOWIEDZ