Witam
Mam do wykonania niby prosty projekt, program ma pobierać dźwięk z wejścia karty dźwiękowej, wyświetlać go, zrobić analizę FFT oraz zapisać oryginalny dźwięk w postaci pliku wav, niby proste ale program ma działać 24h/dobę (takie założenie dostałem) i tu mam spory problem z zapisem pliku o tak dużej wielkości, nie ma być to jeden plik, zapis ma się odbywać np co godzinę do nowego pliku, załączam vi który zrobiłem i nie dokończa działa dobrze (dla rozjaśnienie usunąłem z niego wszystko co niepotrzebne), niby zapisuje plik w zdefiniowanym czasie ale niestety nie jestem w stanie tego pliku otworzyć, no i co najgorsze kilku minutowy zapis daje mi pliki o rozmiarze nawet 9GB, a czasami pliki nie są zamknięte i nie mogę ich nawet skasować, co robię źle bo niestety moja i tak niewielka wiedza odnośnie LV już się skończyła, używam LV2012 i Win8 64bity, z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Zapis długich plików wav na dysk
Re: Zapis długich plików wav na dysk
Możliwe, że podczas pracy funkcja Sound File Write, generuje błąd, dalej nie zamyka referncji i dalej zamyka pętlę. Wstaw Simple Error Handler, za wspomnianą funkcją.