Witam
chciałbym stworzyć tablicę w której kolumna 1 będzie nosiła nazwę "Czas", 2 kolumna to "temperatura". W jaki sposób wykonać taką tabelę?
Odczytuję dane z portu RS232 co 1 s i z taką częstotliwością muszę zapisywać wyniki.
Tablica 2 kolumnowa
Tablica 2 kolumnowa
- Załączniki
-
- VISA.vi
- VI, który przedstawia rys. Tabela.jpg
- (68.12 KiB) Pobrany 328 razy
Re: Tablica 2 kolumnowa
Wydaje mi się, że wygodniej by było mieć osobne dwie tabele 1D, ale może masz do tego jakiś inny pomysł później
Ogólnie myślę, że poniższe rozwiązanie powinno zdać egzamin. Oczywiście zamiast iteracji podłączasz swoje dane, na iteracji i potędze sprawdzałem, czy mój pomysł wogóle ruszy
\edit
Spjrzałem na moje rozwiązanie jeszcze raz i w sumie zamiast 'Insert into arra' można użyć 'Build array', lekko zmniejszy to konstrukcję, nowego zdjęcia już nie będę robił
Ogólnie myślę, że poniższe rozwiązanie powinno zdać egzamin. Oczywiście zamiast iteracji podłączasz swoje dane, na iteracji i potędze sprawdzałem, czy mój pomysł wogóle ruszy
\edit
Spjrzałem na moje rozwiązanie jeszcze raz i w sumie zamiast 'Insert into arra' można użyć 'Build array', lekko zmniejszy to konstrukcję, nowego zdjęcia już nie będę robił
- Załączniki
-
- Schowek02.png (6.01 KiB) Przejrzano 6330 razy
Wydaje mi się ze takich tematów było juz na pęczki ale chyba najłatwiej jest taką konstrukcję wykonać za pomocą shift register.
Wydaje mi się, że autorowi najbardziej chodziło o połączenie nazw kolumn z odczytanymi danymi. Co do zastosowania registry shift lub Feedback node to nie żadnej różnicy nie licząc elementu wizualnego
Rozwiązanie Tuchola zdało egzamin. Thx kolego