Witam,
Czy istnieje możliwość programowej zmiany Boolean Text kontrolki jeżeli znajduje się ona w tablicy klastrów (screen)? Konkretnie zależy mi aby po kliknięciu na przycisk "Połącz", po udanym połączeniu, kiedy port jest otwarty, przycisk zmienił swój tekst na "Rozłącz".
Zmiana Boolean Text w tablicy klastrów.
- Załączniki
-
- TableOfClusters_TypeDef.jpg (31.5 KiB) Przejrzano 5006 razy
- ksyhu
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
1. Property node > Boolean Text (należy wskazać na kontrolce).
2. Multiple Strings we właściwościach kontrolki.
Chyba się trochę zapędziłem... jakoś przeoczyłem tą 'tablicę klasterów'. No nic. To wykorzystaj pkt 2 połączony w zasadzie z pkt 1 (property node). Ustaw kontrolki z multiple strings, a później zmieniaj programowo wartość tablicy klasterów. Tzn. jeżeli nie nastąpiło połączenie zmienisz wartość kontrolki na 1/0 za pomocą property node value (wartość tablicy). Mam nadzieję, że nie namieszałem
2. Multiple Strings we właściwościach kontrolki.
Chyba się trochę zapędziłem... jakoś przeoczyłem tą 'tablicę klasterów'. No nic. To wykorzystaj pkt 2 połączony w zasadzie z pkt 1 (property node). Ustaw kontrolki z multiple strings, a później zmieniaj programowo wartość tablicy klasterów. Tzn. jeżeli nie nastąpiło połączenie zmienisz wartość kontrolki na 1/0 za pomocą property node value (wartość tablicy). Mam nadzieję, że nie namieszałem

Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię.
Re: Zmiana Boolean Text w tablicy klastrów.
Dzięki za odkrycie "nowego"atrybutu kontrolki:) To mnie właściwie urządza, okazuje się też, że bardzo łatwo wpasowuje się w kod, którym aktualnie obsługuje zmianę wartości tych kontrolek. Niżej screen z kodu może się komuś przyda.