Poszukiwany blok

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
pavloo88
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Poszukiwany blok

Post autor: pavloo88 »

Witam,

Poszukuję pomocy, czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę takie bloczki jak w załączniku?
Załączniki
nieznany.jpg
nieznany.jpg (6.81 KiB) Przejrzano 3165 razy
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Re: Poszukiwany blok

Post autor: Pitol »

Witaj pavloo88 na forum. W ramach rozgrzewki zapraszam do lektury regulaminu. Jest tam wyraźnie napisane, że tematy należy umieszczać w odpowiednich działach. Powiedz mi proszę, co załączony przez Ciebie obraz ma wspólnego z LabWindows/CVI?

Temat został przeniesiony, ale następnym razem będę go usuwał bez ostrzeżenia.

A bloczek, którego szukasz znajdziesz w palecie Application Control. Bloczek nazywa się Property Node. Jedyna różnica jest taka, że ten na Twoim obrazku jest bezpośrednio przypisany do specyficznej kontrolki. Oznacza to, że nie trzeba do bloczka Property Node podpinać referencji do kontrolki (jest ona już przypisana). Kliknij prawym klawiszem na ten bloczek i wybierz Link to -> Pane a następnie będziesz miał listę kontrolek z panelu głównego. Jeśli wybierzesz jakąś kontrolkę, to bloczek zmieni się na taki jaki masz na rysunku.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
pavloo88
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Poszukiwany blok

Post autor: pavloo88 »

Witam, jasna sprawa że mój post nie pasował do tematu i znalazł się tam przez przypadek ponieważ pomyliły mi sie zakładki w przeglądarce. Dzięki wielkie za przeniesienie postu, obiecuję poprawę :)

Znalazłem poszukiwany bloczek :) dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Udało mi się wstawić i ustawić odpowiednio bloczek :) dziękuję.
ODPOWIEDZ