Problem z Select VI z palety

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
artteo
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: artteo »

Cześć.

Przepraszam jeśli mój post nie jest umieszczony w odpowiednim dziale ale nie wiedziałem gdzie dokładnie go umieścić a nie mam czasu na to by czytać regulaminy bo mam nóż przyłożony do gardła.
Już wyjaśniam o co chodzi. Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej w LABVIEW, no i przyszedł czas na "optymalizację" kodu. Jeszcze wczoraj było wszystko ok ale przed chwilą nie mogę wkleić do głównego programu żadnego z stworzonych subvi. Z menu wybieram "Select a Vi..." wybieram podprogram jaki chcę dodać i nic się nie dzieje. Normalnie powinna pokazać się ikonka wybranego Vi ale niestety nic się nie dzieje. Proszę o pomoc w usunięciu tego problemu bo nie wiem co się stało mam nadzieję że nie będę musiał przeinstalować labview. :(

PS. Jeśli by kogoś intrygowało co robie w tym labview to tworze aplikacje pobierającą zdalnie informację z czujników zbudowanych w oparciu o Xbee.
Awatar użytkownika
Nowszy
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Post autor: Nowszy »

Witaj

Spróbuj otworzyć subVIe z dysku bezpośrednio - jeśli to się uda, najedź myszą na ikonę subVIa w nowo otwartym oknie i przeciągnij na schemat blokowy głównego VIa. Działa?
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
artteo
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: artteo »

Dzięki za pomoc działa!! :D
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Post autor: Pitol »

Skoro już rozwiązałeś swój problem to polecam lekturę regulaminu, w którym to jest jasno opisane, w jaki sposób nazywać nowe tematy. Następnym razem będę usuwał temat bez ostrzeżenia.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
ODPOWIEDZ