Mam taki problem ze nie moge znaleźć nigdzie informacji jak wyzwalać rozpoczecie pomiaru analog inputem zakonczeniem generowania przebiegu z analog output.
Sprawa wygląda tak:
Musze wygenerować przebieg za pomoca analog outputa i urządzenie które odbierze ten przebieg odpowiada bardzo szybko ale używa tych samych linii. Czas odpowiedzi to około 3ms. Okazuje sie ze czasami obcina mi poczatek odpowiedzi i mam nieprawidłową odpowiedz.
Jak zrobie to na wyzwalaniu zboczem to też musze poczekac az AO zakonczy generowanie sygnału.
Jak zrobie to za pomocą error clustera to własnie czasami nie AI zdąża rozpoczac aqisition i wtey obcina mi troche sygnału.
Jest moze coś takiego jak wyzwalanie rozpoczecia pomiaru zakonczeniem tasku z analog output.
Z góry dziekuje.
Wyzwalanie triggera AI zakończeniem generowania przebiegu AO
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Witaj
Tu masz generalnie 2 problemy:
- elektryczny (jakiego typu są wejścia wyjścia na linii? Jaka jest impedancja, uziemienie?)
- programowy (jak już ustalisz jak połączyć wszystko razem, to najprościej pobierać dane cały czas na AI i po prostu później wykorzystać tylko interesującą część sygnału.
Tu masz generalnie 2 problemy:
- elektryczny (jakiego typu są wejścia wyjścia na linii? Jaka jest impedancja, uziemienie?)
- programowy (jak już ustalisz jak połączyć wszystko razem, to najprościej pobierać dane cały czas na AI i po prostu później wykorzystać tylko interesującą część sygnału.
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
Tak jest OK ale chyba istnieje coś takiego jak wyzwalanie triggera AI po zakonczeniu generowania sygnału na AO?
Karta jaka używam to 6221.
Widzialem różne typy wyzwalania triggera ( różnymi sygnałami) ale żaden ze sposobów nie rozwiazuje mojego tematu. Ciekawi mnie sprawa rozwiązania tego problemu przez wystartowanie używajac delay-a generowania waveformu przed akwizycją. tak z 0.01 sec.
Karta jaka używam to 6221.
Widzialem różne typy wyzwalania triggera ( różnymi sygnałami) ale żaden ze sposobów nie rozwiazuje mojego tematu. Ciekawi mnie sprawa rozwiązania tego problemu przez wystartowanie używajac delay-a generowania waveformu przed akwizycją. tak z 0.01 sec.