Konwertowanie z Simulinka

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
kolczu87
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5

Post autor: kolczu87 »

Witam,
mam takie pytanie, czy istnieje dokładne " skonwertowanie/przeniesienie " modelu simulinka do Labview ? mam zamiar za to się wziąść od jutra lecz najpierw wolę zapytać. Oto mój skrypt w Simulinku
Obrazek
Obrazek
wydaje mi się że raczej nie powinno być problemu jak patrzę na to ale największe obawy mam z tą pętlą sprzężenie zwrotnego ...
na początek prosiłbym tylko o fachowe spojrzenie i wypowiedzenie się czy uda mi się zrobić to samo w Labview :) dzięki z góry
Awatar użytkownika
Nowszy
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Post autor: Nowszy »

Cześć

Bez problemu możesz to zaimplementować w LV, wykorzystując Simulation Loop (z Control Design and Simulation Toolkit). Są też narzędzia do automatycznej konwersji Simulink-> LabVIEW:
1/ Simulation Interface Toolki (konwertuje system zapisany w Simulinku do DLL-a i poten wywołuje go w LV)
2/ Simuling Translator (z Control Design and Simulation Toolkit)
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
kolczu87

hmm poczytam troszkę i mam nadzieję że uda mi się to zrobić. zainstalowałem parę dni temu Simulation Interface Toolkit ale do celu " połączenia " Simulinka z Labview. dzisiaj stwierdziłem że lepszym rozwiązaniem będzie kompletna konwersja mojego modelu do oprogramowania National Instrument. dzięki za pomoc. jakbyś miał jakiś przykład to podeślij będę wdzięczny. w razie jakiś problemów będzie się odzywał pozdrawiam
kolczu87

Re: Konwertowanie z Simulinka

hmm siedziałem nad tym troszkę i korzystając z instrukcj http://www.filefactory.com/file/b2ac3b8 ... nk_dll.pdf krok po kroku przy "konwertowaniu" wyskakuje mi taki błąd

Obrazek

jest ktoś w stanie pomóc ?
kolczu87

Re: Konwertowanie z Simulinka

sory za zamieszanie. poradziłem sobie ;)
ODPOWIEDZ