W pewnym miejscu programu (dosyć głęboko zagnieżdżonym) mam pętlę While, a w niej Event Structure z:
- image: mouse down (wyświetlanie klikniętych współrzędnych),
- image: mouse move (monitor aktualnych współrzędnych) oraz
- button: value change (zapisuje współrzędne kliknięte do tablicy i kończy pętlę).
Kontrolki te znajdują się na zakładce 2 z 3.
Ta pętelka znajduje się w Stacked Structure (we frejmie 3 z 4), który też jest w pętli. Wszystko działa jak należy dopóki w dalszej części programu (kilka poziomów i pętel wyżej) nie wstawię dokładnie takiej samej Event Structure dla takich samych kontrolek.
W dalszym miejscu programu (kilka poziomów wyżej) chciałbym robić dokładnie to samo, więc skopiowałem pętelkę z Event Structure. Lekko się zdziwiłem, bo program wiesza się przy rejestracji pierwszego ruchu myszki po image-u już podczas tego pierwszego użycia Event Structure. Moje pytanie brzmi: nie można w różnych miejscach programu wywoływać takich samych eventów dla takich samych kontrolek? Czy może jednak powinienem upatrywać błędu gdzie indziej?
Aha, dodam, że jeśli skopiuję całą zakładkę, a więc nazwy kontrolek się zmienią - wszystko działa jak należy...
Z góry dzięki za pomoc