Od razu przepraszam za ewentualne "lamerstwo" - mimo dojrzałego wieku, w LabVIEW stawiam pierwsze kroki.
Nasza firma zajmuje się analizą obrazu w 3D, a od niedawna też w 2D (zazwyczaj jest odwrotnie - my zrobiliśmy "nawigację 3D" dla medycyny, a że nie chce się sprzedawać to "suwmiarkę 3D" dla przemysłu ... też słabo, więc wskoczyliśmy w 2D

Chciałem więc sprawdzić jak można przerzucić działający system do LabVIEW ... może udostępnić dla szerszego grona urzytkowników.
I tu pora skończyć chwalenie się i przejść do konkretów opisujących problem.
Mam problem z jedną z funkcji do pobierania ramek z kamery, która to funkcja dostępna jest w napisanej przez kolegę dll'ce (pisane w C++ BDS)
Funkcja "GrabFrame" zwraca wskaźnik do tablicy 2 wymiarowej HxW (w naszym przypadku kamera 1024x768). Niestety albo nie mogę ustawić parametrów w "Call Library Function Note", albo nie wiem jak wykorzystać referencję do odczytania takiej tablicy z pamięci.
Nagłowek bibliotekiwygląda następująco:
Kod: Zaznacz cały
#ifndef CameraH
#define CameraH
typedef unsigned char UINT8;
extern "C" __declspec(dllexport) void* __stdcall TCamera_Create();
extern "C" __declspec(dllexport) void __stdcall TCamera_Destroy(void* p);
extern "C" __declspec(dllexport) int __stdcall TCamera_CamInit(void* p, int CamNum, int* Height, int* Width, int* SerialNum);
extern "C" __declspec(dllexport) int __stdcall TCamera_CamStop(void* p);
extern "C" __declspec(dllexport) int __stdcall TCamera_GrabFrame(void* p, UINT8** buff8);
extern "C" __declspec(dllexport) void __stdcall TCamera_SetExposure(void* p, int exposure);
#endif

W tej wersji programu Indicator "buff8 2" zwraca jakiś wskaźnik do jakiegoś miejsca w pamięci, ale nie wiem co z tym dalej mogę zrobić - jak pobrać stamtąd tablicę z danymi?
W wersji drugiej

W tej wersji programu tablica "buff8 2" jest niestety pusta (same zera) - jak pobrać tablice z danymi?
Dodam, że kolega w C++ wywołuje funkcję GrabFrame ze wskaźnikiem do wskaźnika do tablicy. Drugi kolega w Delphi zrobił test - zadeklarował tablicę 1 elementową, wywołał funkcję GrabFrame ze wskaźnikiem do tej tablicy i w odpowiedzi otrzymał w tej tablicy wskaźnik do tablicy HxW (on wiedział co z tym dalej zrobić) - czyli u niego gra. Jak to zrobić w LabVIEW?
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.