G na C

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
MrJack
Kontakt:

G na C

Post autor: MrJack »

Odrazu powiem że użyłem google i użyłem opcji szukaj, ale jakoś nie udało mi sie tego znaleźć wpisujac g oczywiscie wyskakiwalo gg a vi no to klasycznie avi.

Mam pytanie ponieważ wiadomo że labview kompiluje program narysowany w nim do postaci kodu w C pytanie moje jest nastepujace czy jest mozliwość aby ten kod w języku C zobaczyć.

Problem jest związany z beznadziejnym działaniem DSP C6713 C6416 w labview podobno jest to wina sterownika. ale nie ma mowy o przesylaniu dźwięku z wyjścia na wejście sterujac labview wiec chcialbym konwertowac Vi na C i wrzucić go na DSP.
Awatar użytkownika
Nowszy
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

G na C

Post autor: Nowszy »

Czesc

Probowales tych sterowników: http://decibel.ni.com/content/docs/DOC-1339 ? Czy programujesz bezpośrednio z LV DSP?

Kod C jest automatycznie generowany przez każdy moduł z rodziny "LV Embedded" (czyli Microprocessor SDK, ARM, Blackfin i DSP), powinien znajdować się w katalogu zdefiniowanym w Build Specifications.

Jeżeli chcesz jednak sam przerabiać ten kod, to nie będzie to łatwe zadanie, LV tworzy dość zawiły i rozbudowany kod..
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
MrJack
Kontakt:

Re: G na C

Post autor: MrJack »

Programuje bezpośrednio z LV DSP

Pod linkiem znajduje sie książką , którą co najśmieszniejsze czytam włąsnie i zobaczyłęm że dostałęm odpowieź na posta.

Sprawdzę podany przez Ciebie katalog, może co nieco sie tam da wyciągnąć.

Domyślam się że LV robi ten kod taki zęby byl jak najbardziej zrozumiały dla niego a nie dla człowieka. Myślę że na moim poziomie przerabianie tego kodu nie bedzie mozliwe dlatego chyba calkowicie porzucam projektowanie zarzadzania płytką z poziomu LV.

Dodam od siebie co znalazłem a może komuś w przyszłości się przyda
http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/ ... 0400461F58
to link w ktorym dowiedziec mozna sie jak zla współpraca LV jest z DSK.

Pozostaje mi projekt zrobić w CCS i samym DSK
ODPOWIEDZ