Problem z kolorem plotu w XY Graphs
Witam, panowie kolejny problem tym razem z kolorem plotu kilkuseri danych w XY Graphs. Mianowiciepo ustawieniu koloru lini oraz przerywania w wlasciosciach wykresu wszysko jest ok, jak na rys ponizej
Po zapisaniu projektu i ponownym otworzeniu LV gubi wczesniejszeustawienia kolorow i wyglada to tak:
Pozostaje poprawnie wyswietlona tylko widoczna elipsa.
POMOCY
Po zapisaniu projektu i ponownym otworzeniu LV gubi wczesniejszeustawienia kolorow i wyglada to tak:
Pozostaje poprawnie wyswietlona tylko widoczna elipsa.
POMOCY
Ostatnio zmieniony 29 mar 2009 10:29 przez matyfiz, łącznie zmieniany 1 raz.
- pazuzu
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
Proponuje zapisać ustawienia w property nodes dla każdego wykresu. Wybierasz najpierw który plot ma być aktywny i dla niego ustawiasz różne właściwości. Możesz sobie zrobić osobnego subVI-aja z samymi tylko ustawieniami wykresów i wykorzystać również referencję do tego wykresu.
Jeżeli będziesz miał nadal problemy to daj znać. Jak przesiądę się na XP-eka to wrzucę Ci plik z pakietem konfiguracyjnym dla kilku charakterystyk na jednym wykresie.
Pozdrawiam
Jeżeli będziesz miał nadal problemy to daj znać. Jak przesiądę się na XP-eka to wrzucę Ci plik z pakietem konfiguracyjnym dla kilku charakterystyk na jednym wykresie.
Pozdrawiam
Natural Born Philosopher !
szczerze nigdy nie uzywalem property nodes i nie bardzo dokladnie wiem jak to zrobic, jak bys mi opisal krok po kroku, bede wdzieczny
Re: Problem z kolorem plotu w XY Graphs
A możesz się podzielić się kodem? Wrzuć vi'a ;)
kod jest strasznie zakrecony irozbudowany, watpie abyktos sie polapal dlatego nie wrzucam, rozwiklalem sprawe property nodes tylko mam jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o ustawienie koloru, w jakim formacie podawac kolor, RGB nie przyjmuje heksadecymalnie rowniez nie
Kod jest strasznie zakrecony irozbudowany, watpie abyktos sie polapal dlatego nie wrzucam, rozwiklalem sprawe property nodes tylko mam jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o ustawienie koloru, w jakim formacie podawac kolor, RGB nie przyjmuje heksadecymalnie rowniez nie.
W helpie jest napisane zeby podawac heksadesymalnie ale nie mam pojecie do czego to wpisac bo numeric constans nie przyjmuje.
W helpie jest napisane zeby podawac heksadesymalnie ale nie mam pojecie do czego to wpisac bo numeric constans nie przyjmuje.
ok panowie wielkie dzieki, juz mam, plusiki rozdane
- pazuzu
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
Witam
Chyba się trochę spóźniłem jednak załączę ten plik o którym mówiłem. Może Ci się do czegoś przyda.
Pozdrawiam
Chyba się trochę spóźniłem jednak załączę ten plik o którym mówiłem. Może Ci się do czegoś przyda.
Pozdrawiam
Natural Born Philosopher !
jeszcze raz dziekuje