Witam,
zrobiłem jak na obrazku taka oto pętelkę ale nie jestem pewien czy taka forma jest poprawna. W teori wszystko fajnie działa ale kiedy wysyłam ramki w rzeczywistości, program raz je wykonuje raz nie
sequence na case+for
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
sequence na case+for
Więcej szczegółów. Jakie ramki, jaki protokół, jaka warstwa fizyczna, parametry, co to za bloczki...
Sprawdzasz co siedzi w Error Cluster?
Sprawdzasz co siedzi w Error Cluster?
sequence na case+for
To jest protokół CAN i te bloczki są właśnie do obsługi CANa. A mi zależy na tym żeby leciały sobie ramki w określonej kolejności po sobie, dlatego własnie ten case który ma być wyzwalany po kolei pętla for (w case kolejne ramki). Niestety jak napisałem w niektórych przypadkach to sie sprawdza a w niektórych nie
sequence na case+for
Czy ilość bitów w obu wypadkach jest taka sama (może laickie pytanie ale nie pracowałem z protokołem CAN) ? Jesli tak, to sugeruje połączyć ramki w dwu wymiarową tablicę i wprowadzić ją przez autoindeksujący tunel do funkcji CWrite.
sequence na case+for
Dobry pomysł, ramki przynajmniej te które ja wysyłam sa tej samej długości, ale mam inny problem bo po wysłaniu 2 ramek jeden element trzeciej ma być zmieniany z poziomu front panelu a nie być wpisany na sztywno, czy to sie da zrobić?
sequence na case+for
Oczywiście. Zakładam, że korzystasz ze struktury event ?
Jeśli nie :arrow: przeglądnij forum pod tym kątem (słynna opcja Szukaj) ;)
Jeśli nie :arrow: przeglądnij forum pod tym kątem (słynna opcja Szukaj) ;)