Mam dwa pytanka, jak zrobic zeby:
1. Fragment programu w strukturze Case wykonywal sie tylko jeden raz po zmianie wartosci z False na True - gdy suma bedzie > 20 (powinien wykonywac sie za kazdym razem gdy dojdzie do zmiany wartosci z False na True), a operacja dodawania bedzie wykonywana caly czas.
2. Fragment programu w strukturze Case wykonywal sie tylko jeden raz po zmianie wartosci z False na True - gdy suma bedzie > 20 (powinien wykonywac sie za kazdym razem gdy dojdzie do zmiany wartosci z False na True), a operacja dodawania bedzie przerywana na czas wykonywania programu w strukturze Case i wznawiana po jego wykonaniu.
Struktury???
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Re: Struktury???
Ad1. Propozycja poniżej
Ad2. Dodawanie można zamknąć w case uruchamianym zanegowanym sygnałem uruchamiającym drugiego case'a z poprzedniego kroku (feedback loop lub też shift register
Ad2. Dodawanie można zamknąć w case uruchamianym zanegowanym sygnałem uruchamiającym drugiego case'a z poprzedniego kroku (feedback loop lub też shift register
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Jak zareagować na zbocze booleana vugie napisał, ale aby
w trakcie migotania diodki, musiałbyś rozbić swój kod i umieścić w dwóch osobnych pętlach: w jednej dodawanie, w drugiej migotanie diodki wyzwalane za pomocą zmiennej lokalnej, albo klocków z paletki Synchronization np. Occurences.a operacja dodawania bedzie wykonywana caly czas.
No wlasnie dlaczego w programie zaproponowanym przez vugie operacja dodawania przerywana jest w momencie wykonywania programu w strukturze case?? Nie bardzo to rozumiem.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Taka już jest natura dataflow.
W oknie z diagramem jest na górze taka żaróweczka. Wciśnij ją i pooglądaj jak wykonuje się Twój program - to powinno Ci trochę rozjaśnić.
Pozdrawiam
W oknie z diagramem jest na górze taka żaróweczka. Wciśnij ją i pooglądaj jak wykonuje się Twój program - to powinno Ci trochę rozjaśnić.
Pozdrawiam