ustawianie LPT
ustawianie LPT
Mam problem jak ustawić bity na wyjściu LPT. Mimo kombinacji port znajduje sie ciągle w stanie wysokim. Nie wiem czemu. W BIOSei jest OK. Jezeli chodzi o ustawienia wysylanie/odbieranie - ustawiony na wysyłanie. Ma ktoś jakiś pomysł??
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: ustawianie LPT
Help -> Find examples, zakładka Search, wpisz "parallel" i wyskoczą Ci dwa przykłady dotyczące portu LPT.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Patrzylem ale tam nie ma rozwiązania dla tego problem, niby ladnie powinno dzialac a nie dziala?
Dokładnie jest tak samo jak w example ale nie działa, ciekawe czego??
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
A jak sprawdzałeś, że nie działa? Miernikiem na porcie? Czy może w samym programie odczyt nie zgadza się z zapisem? Taka garść szczegółów + podanie wersji LV i systemu operacyjnego ułatwia sprawę.
Nie używałem nigdy LPT - piszę to co znam bardziej ze słyszenia niż z doświadczenia i nie wiem na ile to będzie pomocne, ale może ktoś bardziej doświadczony w tej materii się wypowie. Tymczasem spróbuj zainstalować sterownik z załącznika + podłączyć do masy linie Busy i PaperEnd (piny 11 i 12).
Pozdrawiam
Nie używałem nigdy LPT - piszę to co znam bardziej ze słyszenia niż z doświadczenia i nie wiem na ile to będzie pomocne, ale może ktoś bardziej doświadczony w tej materii się wypowie. Tymczasem spróbuj zainstalować sterownik z załącznika + podłączyć do masy linie Busy i PaperEnd (piny 11 i 12).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008 11:42 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.