ustawianie LPT

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
REBE
Kontakt:

ustawianie LPT

Post autor: REBE »

Mam problem jak ustawić bity na wyjściu LPT. Mimo kombinacji port znajduje sie ciągle w stanie wysokim. Nie wiem czemu. W BIOSei jest OK. Jezeli chodzi o ustawienia wysylanie/odbieranie - ustawiony na wysyłanie. Ma ktoś jakiś pomysł??
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: ustawianie LPT

Post autor: jogurt_owocowy »

Help -> Find examples, zakładka Search, wpisz "parallel" i wyskoczą Ci dwa przykłady dotyczące portu LPT.

Pozdrawiam
junior99
Kontakt:

Post autor: junior99 »

Patrzylem ale tam nie ma rozwiązania dla tego problem, niby ladnie powinno dzialac a nie dziala?
junior99
Kontakt:

Post autor: junior99 »

Dokładnie jest tak samo jak w example ale nie działa, ciekawe czego??
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Post autor: jogurt_owocowy »

A jak sprawdzałeś, że nie działa? Miernikiem na porcie? Czy może w samym programie odczyt nie zgadza się z zapisem? Taka garść szczegółów + podanie wersji LV i systemu operacyjnego ułatwia sprawę.
Nie używałem nigdy LPT - piszę to co znam bardziej ze słyszenia niż z doświadczenia i nie wiem na ile to będzie pomocne, ale może ktoś bardziej doświadczony w tej materii się wypowie. Tymczasem spróbuj zainstalować sterownik z załącznika + podłączyć do masy linie Busy i PaperEnd (piny 11 i 12).

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008 11:42 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ