Witam
Zwracam się z prośbą do kolegów
Nie wiem jak zrobić opóźnienie wartości logicznych. Dokładnie chodzi mi o to żeby zmiana wartości logicznej (zmienna typu boolean) następowała dopiero po określonym czasie. Czyli coś typu: układ wyposażony w przełącznik i diodę led. Naciśnięcie przełącznika zapala diodę ale po czasie np 1s. Ponowne naciśnięcie przełącznika gasi diodę ale też po czasie 1s.
Ważne jest to, żeby opóźnienie nie wpływało na pracę całego programu. Zależy mi na tym żeby niektóre części programu wykonywały się normalnie a tylko niektóre z opóźnieniem.
Z góry dziękuję za pomoc
Opóźnienie wartości logicznej
Re: Opóźnienie wartości logicznej
Dziękuję za chęć okazania mi pomocy.
Niestety nie do końca o to mi chodziło. Co prawda lampka świeci się i gaśnie z opóźnieniem ale cokolwiek innego umieszczone w pętli głównej nie wykonuje się na bieżąco tylko w chwili wykonania się pętli warunkowej.
Mnie chodziło o to żeby dwie lampki umieszczone były w pętli głównej, jedna zapalała się z opóźnieniem a druga nie.
Dokładnie opisałem to w programie zamieszczonym poniżej.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Niestety nie do końca o to mi chodziło. Co prawda lampka świeci się i gaśnie z opóźnieniem ale cokolwiek innego umieszczone w pętli głównej nie wykonuje się na bieżąco tylko w chwili wykonania się pętli warunkowej.
Mnie chodziło o to żeby dwie lampki umieszczone były w pętli głównej, jedna zapalała się z opóźnieniem a druga nie.
Dokładnie opisałem to w programie zamieszczonym poniżej.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Dziekuje Bardzo za pomoc. Ten programik powinien w pełni załątwić mój problem.
Jeszcze raz dziekuje
Jeszcze raz dziekuje
ciekawy temat...
jesli bylaby taka mozliwosc prosilbym o udostepnienie pliku w wersji 7.0 niestety do 9.0 nie mam dostepu.
z gory dziekuje i pozdrawiam
jesli bylaby taka mozliwosc prosilbym o udostepnienie pliku w wersji 7.0 niestety do 9.0 nie mam dostepu.
z gory dziekuje i pozdrawiam