Mam pytanie :arrow: wiem że istnieje dodatek do LabVIEW zawierający elementy graficzne tj. rury, migające wskaźniki etc. :!: Może nie jest to niezbędne do pracy, niemniej jednak to o grafikę tu chodzi. Jak nazywa się ten pakiet ?
Witam
Ten dodatek do LabVIEW Datalogging and Supervisory Control.
Więcej na jego temat można przeczytać tutaj: http://sine.ni.com/apps/we/nioc.vp?cid=10418<=US
Poza tym jeśli interesuje Cię wstawianie grafik do swoich projektów to można też wstawiać swoje obrazki, jeśli się oczywiście takowymi dysponuje.
Pozdrawiam bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.
Potrzebuję do swojej pracy grzałkę (do LabVIEW oczywiście). Czy ktoś posiada taki komponent i mógłby mi go podesłać ? Oczywiście mogę taką grzałkę namalować sam, no niemniej talentem artystycznym nie grzeszę, a chciałbym, aby to jakoś wyglądało (jest mi to potrzebne do pracy inżynierskiej).
Tak jak Bogdan wspomniał, zestaw kontrolek do systemów SCADA jest dostraczany z modułem DSC. Jeśli potrzebna jest tylko jedna kontrolka, to można ją stworzyć samemu. Najlepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie XControl. To taki powiedzmy ActiveX-podobny obiekt, tyle że tworzony w LabVIEW i stosowany w LabVIEW.
Ja zrobiłem cały podkład graficzny do wizualizacji w corelu, wrzuciłem do LV i mam taki problem że nie potrafię wyskalowac okna, poprostu wszystko jest za duże i nie mieści się na ekranie, czy ktoś może podpowiedziec?