Hej
Chcę dokonać pomiarów napięcia za pomocą przetwornika AC/CA 12-bitowego 16-kanałowego. Przetwornik ten posiada stary już interfejs ISA, poprzez który karta będzie podłączona do konwertera ISA-USB, później do notebooka.
Mam pytanie jak się do tego zabrać, bo jestem w temacie podłączania urządzeń do LabView "żółtodziobem" ? Czy ktoś mógłby podpowiedzięć w jaki sposób skonfigurować taki układ? Czy są jakies standardowe procedury (tutoriale) które mogłby mi w tym pomóc?
Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
odczyt z karty ISA
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
odczyt z karty ISA
Hej,
to zależy co dokładnie Twoja karta ISA robi/robiła.
Jakiś rok temu przerabiałem podobny system na nowszą platformę i rozwiązaniem najlepszym było kupienie nowej karty na PCI do sterowania i odbierania danych z przetwornika + napisanie nowego software'u w LabView.
ISA-USB się nie bawiłem, bo drogie...
Jakbyś chciał wiedzieć więcej - zapraszam na priv.
to zależy co dokładnie Twoja karta ISA robi/robiła.
Jakiś rok temu przerabiałem podobny system na nowszą platformę i rozwiązaniem najlepszym było kupienie nowej karty na PCI do sterowania i odbierania danych z przetwornika + napisanie nowego software'u w LabView.
ISA-USB się nie bawiłem, bo drogie...
Jakbyś chciał wiedzieć więcej - zapraszam na priv.
Rudyjerz
odczyt z karty ISA
Karta ma rejestrować pomiary napięć. Mam już taką kartę i będę miał niebawem konwerter więc chcę to zrobić na tym zestawie.
pozdrawiam
pozdrawiam