Witam
Zainstalwoałem sobie LV 8.6 i mam mały problem. Mianowicie nie mam polskich czcionek w tabeli i co dziwne tylko w tabeli. W załączniku tabela z wpisana literą "ł".
Polskie czcionki w tabeli - problem
To sprawdź jaki font masz ustawiony w tabeli. Jeśli do komórki przepisujesz ze stringa to nastepuje konwersja strony kodowania.
Dane są wpisywane z "ręki", próbowałem różnycz czcionek.
Tabela ma węzeł właśności Active Cell:Cell Font - trzeba ustawić komórkę i dla tej konkretnej komórki można ustawić font. Czy tego też próbowałeś?
Tak próbowałem niestety nie przyniosło to pozytywnego rezultatu.
Wróciłem do wersji 8.5 i problemu już nie ma.
Wróciłem do wersji 8.5 i problemu już nie ma.
- Koza
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Re: Polskie czcionki w tabeli - problem
Witam,
Proszę o informację z jakich fontów korzystasz. U mnie w LabVIEW 8.6 pojawiają się kwadraciki a w 8.5 pojawiają się dziwne znaki (odwrócone znaki zapytania, 3 jako indeks górny, e z trójkątnymi daszkami...).
Dziękuję i pozdrawiam,
Koza
Proszę o informację z jakich fontów korzystasz. U mnie w LabVIEW 8.6 pojawiają się kwadraciki a w 8.5 pojawiają się dziwne znaki (odwrócone znaki zapytania, 3 jako indeks górny, e z trójkątnymi daszkami...).
Dziękuję i pozdrawiam,
Koza
Właśnie to była dość dziwna sprawa, bo zmiana czcionki nie wplywała na wyświetlanie PL liter. Na każdej czcionce wyglądały tak samo. I tylko w tabeli, również błędy były gdy wstawiałem tabele do raportu.
Re: Polskie czcionki w tabeli - problem
i ja powrócę do tego tematu...
brak polskich czcionek - jak w przykładzie
"aaąąbbzzżżźźćć"
Windows 7 Prof SP1 DE, LabView 2013 EN, język polski obecny i polskie czcionki jak widać... a w LabView tylko krzaczki... A szkoda bo chciałem dodac polski do interfejsu użytkownika w oprogramowaniu które tworzymy...
Czy to problem z instalacją czcionek czy coś innego bo sam się już gubię... I nie wiem gdzie szukać przyczyny..
dzieki za każdy hint.
brak polskich czcionek - jak w przykładzie
"aaąąbbzzżżźźćć"
Windows 7 Prof SP1 DE, LabView 2013 EN, język polski obecny i polskie czcionki jak widać... a w LabView tylko krzaczki... A szkoda bo chciałem dodac polski do interfejsu użytkownika w oprogramowaniu które tworzymy...
Czy to problem z instalacją czcionek czy coś innego bo sam się już gubię... I nie wiem gdzie szukać przyczyny..
dzieki za każdy hint.
- Załączniki
-
- polskie czcionki.vi
- (5.4 KiB) Pobrany 462 razy
Robię co lubię, lubię co robię: satysfakcja gwarantowana dla mnie i dla szefa...