Widać o ile są przesunięte? Widać. Okej, ale jeśli mam wartości przesunięć, w jaki sposób mogę do sygnału podawanego na wejscie analogowe dorzucić tę różnicę, jakieś opóźnienie czasowe?
Najlepiej
byłoby gdybyś zamieścił sygnały przed i po filtracji, opisał co chcesz uzyskać, pokazał w jaki sposób je filtrujesz, jakimi filtrami (najlepiej zamieszczając vi), bo inaczej się nie dogadamy.
Vi już zamieszczam, jest z filtrami IIR, nie jest to ostatnia wersja programu, ale wygląda podobnie. Zamieszczam też jpg-i z sygnałami przed filtracją i po filtracji. Jak widać nie używając filtrów sygnał o mniejszej f (ale dużej amplitudzie) oddziaływuje na sygnal o f większej (i małej amplitudzie). Sygnał 2 kHz nie przypomina rzeczywistego sygnału, wygląda bardziej jak 1kHz. Mam coś z masami tych urządzeń pokręcone. Ale po odfiltrowaniu 50 Hz i innych szumów (najlepiej dziala dla przedziałów bandpass:800Hz-1200Hz dla 1-o syg i bandpass:1500-2500 dla 2-o syg.) krzywe obydwu przebiegów wyglądają całkiem prawidłowo. Oczywiście poza tym przesunięciem fazy.