Programowanie ni usb 6008

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
olo70
Kontakt:

Post autor: olo70 »

Potrzebuję zrobic program uruchamiający pomiar napięcia i prądu z ładowarki, wizualizował dane i zatrzymywał się po osiągnieciu określonego napięcia.Proszę o poradę jak zrobić poprzez NI 6008 .Może jakiś prosty przykład jak programowo poprzez porty cyfrowe uruchamiać porty analogowe.Z góry dziękuję za pomoc.Gdzie moge znaleźć ustawianie portów przykłady?
olo
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Najlepiej bedzie zacząc od MAX'a. Tam możesz sprawdzić wejścia i wyjścia tak analogowe jak i cyfrowe.
Potem stwórz sobie task korzystając z przycisku w górnej częsci okna MAXa po prawej stronie. Do okreslenia jest: - typ pracy: akwizycja/generacja sygnału - rodzaj WE/WY - która fizyczna linia ma to obsługiwać
Potem: na panelu kładziesz kontrolkę DAQmx Task,
na diagramie: klikasz prawym klawiszem na tym terminalu i wybierasz odpowiednią opcje z końca menu np. Create example code
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
olo70
Kontakt:

Post autor: olo70 »

Coś zrobiłem z expressami.Skorzystałem z DAQ Assistant.Wizualizuję przebieg napiecia i natężenia na waveform Chart.Nie wiem jak zapisywać dane,żebym mógł je przetwarzać.Co podłączyć do sygnału.Po wyłączeniu pozostaje sam kod LV.Pozdrawiam.Olek
olo
ODPOWIEDZ