Problem z ni usb 6008
Problem z ni usb 6008
Witam, męczę się już długo i nie mogę sprawić żeby mój ni usb 6008 pokazał się pod device and interfaces.Czytałem już możliwe posty ale nic nie poszło. Karta jest widoczna w sprzęcie ale nie w MAX- ie. Proszę może ktoś juz rozgryzł.Próbowałem z instalacją z wcześniejszych postów ale nic.Proszę pomóżcie.
olo
Problem z ni usb 6008
1. Czy masz zainstalowane sterowniki Device drivers, w szczególności DAQmx? ogólnie: czy na pewno zainstalowałeś sterowniki z płyty CD dolaczonej do karty?
2. jeśli dobrze pamiętam, karta jest widoczna tylko kiedy jest podłaczona ale jeszcze to dzisiaj sprawdzę.
2. jeśli dobrze pamiętam, karta jest widoczna tylko kiedy jest podłaczona ale jeszcze to dzisiaj sprawdzę.
Re: Problem z ni usb 6008
Witam,dzieki za odpowiedź.Może pokolei bo może gdzieś robię błąd.Mam lv 8.5.Do karty mam płytę z NI-DAQmx BASE 1.4, którą zainstalowałem.Nic poza tym.Poprzez usb kartę podłączyłem, zainstalowałem i jest widoczna w narzędziach.Gdy wchodzę w MAX-a , w Device usb jest widoczne ale nie sama karta.Help.
olo
Problem z ni usb 6008
Częściowo zrobiłem.Widzi w utility ale dalej w MAX-ie nie.Pomocy.
Dla innych potrzebujących ścieżka.Sciagnąc trzeba NI-DAQ mx BASE 3.1.Instalujesz,restartujesz, podłączasz naszego rodzynka NI 6008 i instalujesz poprzez nie wyszukuj, wybierasz NI 6008,sprawdzasz czy jest w ni,...base,utility.Jeżeli nie ma wchodzisz w C:ni...basebin potem ściągasz firware.
Dla innych potrzebujących ścieżka.Sciagnąc trzeba NI-DAQ mx BASE 3.1.Instalujesz,restartujesz, podłączasz naszego rodzynka NI 6008 i instalujesz poprzez nie wyszukuj, wybierasz NI 6008,sprawdzasz czy jest w ni,...base,utility.Jeżeli nie ma wchodzisz w C:ni...basebin potem ściągasz firware.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008 07:18 przez olo70, łącznie zmieniany 1 raz.
olo
Problem z ni usb 6008
Zrobiłem,że pojawia się wię w MAX-ie.Generalna zasada : musi być zainstalowany NI-DAQmx i NI-DAQmx BASE wówczas pojawi się ale tylko w MAX-ie w Utility trzeba wprowadzać firmware ale tutaj jest niebezpieczeństwa zmiany nazwy karty na flashload.Pozdrawiam.Olo
olo