aktywacja na wersji legalnej

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
qubus
Kontakt:

Post autor: qubus »

Przepraszam, ale jest to moj pierwszy post. Dzien dobry Wszystkim, jestem kompletnie poczatkujacy.

Wlasnie dostalem LabView w wersji 8.5.1 Developer Suite dla uczelni.
chce to zainstalowac u siebie w pokoju na kompie by sie uczyc w spokoju a dopiero za ok. 3 miesiace na kompuetrze docelowym, ktorego jeszcze nie ma, wraz z calym jego osprzetem pomiarowym.
Podczas instalacji podam legalny numer seryjny a potem bede musial chyba wygenerowac kod aktywujacy, ktory jak widze jest przypisany do danego komputera.
No i teraz pytanie czy jak za te 3 miesiace przyjdzie nowy komputer to czy bede mogl tam zainstalowac to oprogramowanie czy mam przewalone?
Niestety tak w tym kraju wygladaja zamowienia dla uczelni, ze nic nie moze przyjsc w jednym czasie. I tak sukces bo to pierwszy zakup od 3 lat.

Bardzo prosze Kolegow o pomoc.
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Post autor: bogdani »

Witaj

Spokojnie później będziesz mógł oprogramowanie ponownie aktywować na innym komputerze. Nie wiem jak wygląda sprawa licencji wersji akademickiej, na jakich (czyich) komputerach to można używać.

bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
qubus
Kontakt:

Re: aktywacja na wersji legalnej

wszystkie komputery sa na terenie Uniwerku i jednej Katedry, i wszystkie sa jego wlasnoscia. tak wiec, zadnego uzytku prywatnego.
Nie chce tracic czasu by to lezalo bezczynnie bo zanim ja zrozumie obsluge tego to tez troche potrwa :(
qubus
Kontakt:

wlasnie przyszla odpowiedz z LabView wiec ja wkleje bo moze komus sie to kiedys przyda.

"Aktywacja produktu wygląda w ten sam sposób.
Może Pan dokonać zmiany komputera 3 krotnie w ciągu roku i aktywować na nim LabVIEW"
Awatar użytkownika
ky3orr
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6
Kontakt:

Post autor: ky3orr »

a to ciekawa informacja. szkoda troche, bo mialem sytuacje, ze w ciagu roku zmienialem 6 razy kompa na ktorym pracowalem - niestety porada w stylu "to rob to rzadziej" nie jest na miejscu :)

ciekawe jak to sie ma do wersji studenckiej?...
KY3ORR

Okablowanie audio / RF -> www.CabLAB.eu
Peter
Kontakt:

Post autor: Peter »

Z tego co wiem to przy instalowaniu wersji akademickiej trzeba się zarejstrować przez internet wypełniając m.in Imię i Nazwisko użytkownika,nazwę instytutu lub katedry itp. Robi się to jednorazowo przy pierwszej instalacji.Po zrobieniu tego wersja jest już aktywna.
thaiski

Post autor: thaiski »

Mam wersje akademicka. Kupilismy ja na jedno stanowisko ale jak poczytasz licencje to jest tam napisane ze masz prawo zainstalowac ten program na komputerze stacjonarnym i na jednym przenosnym. W kazdym razie potwierdzilem u mojego sprzedawcy i mialem prawo do dwoch instalacji z tym ze tylko jeden komputer byl stacjonarny. Niestety nie moge w tym momencie zacytowac odpowiedniego fragmentu licencji ale szukaj na dodatkowych ulotkach dolaczonych do dokumentacji.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Koza
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Post autor: Koza »

Umowa między użytkownikiem oprogramowania a National Instruments:
http://www.ni.com/pdf/legal/us/software ... eement.pdf

Pozdrawiam,
Koza
ODPOWIEDZ