Jak w labview zrobić poprawnie zapisywanie danych do pliku tak aby za każdym razem była dopisywana tylko ostatni linijka?
Bo zrobiłem standardowy zapis ale niestety program po pewnym czasie nie wyrabia z zapisem,gdyż za kazdym razem nadpisuje całą tabele a nie tylko ostatni wiersz, a chodzi o dane odczytywane co 1 s przez 3 dni więc troche ich jest...
A drugie pytanie: czy w labview jest gdzies bloczek do odliczania czasu? bo counter odlicza czas ale nie od momentu uruchomienia programu...
zapis dużej ilości danych
Ostatnio zmieniony 01 cze 2008 21:35 przez grabaż, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej,
Proponuję wykorzystać bloczek Write To SpreadSheet File.vi - jest tu parę opcji co do zapisywania do pliku.
A co do zliczania czasu to zawsze możesz liczyć relatywnie od momantu włączenia aplikacji
Proponuję wykorzystać bloczek Write To SpreadSheet File.vi - jest tu parę opcji co do zapisywania do pliku.
A co do zliczania czasu to zawsze możesz liczyć relatywnie od momantu włączenia aplikacji
Write To SpreadSheet File.vi nie bardzo bo musze to zapisywać w formie string gdyż na początku musi być czas pomiaru, jaka wilkosc mierzymy i podpisana kazda kolumna....
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: zapis dużej ilości danych
Myślę, że jeśli pokażesz program, dostaniesz lepszą odpowiedź, bo co to jest "standardowy zapis" można tylko zgadywać.
Re: zapis dużej ilości danych
Z tego co pamiętam to możesz dodać nagłówek oddzielnie. Poszukaj na forum napewno to było.grabaż pisze:Write To SpreadSheet File.vi nie bardzo bo musze to zapisywać w formie string gdyż na początku musi być czas pomiaru, jaka wilkosc mierzymy i podpisana kazda kolumna....
eech
Udało mi sie już z tym poradzić także temat zamknięty:)