witam! chciałabym za pomocą LabView zmierzyć ilość tlenu w powietrzu, wykorzystując oczywiście czujnik tlenu oxygen sensor ke-25. mam do wykorzystania PMD-1208ls i jakiś wzmacniacz.. problem w tym, że nie bardzo sie orientuję jak wszystko ze sobą połączyć.. Ale wierzę, że trafiłam na dobre forum (:
pozdrawiam!
czujnik tlenu
czujnik tlenu
bess
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: czujnik tlenu
Witaj na forum.
1. Napisz jaką wersję LV masz do dyspozycji.
2. Zainstaluj sterowniki do PMD-1208ls i sprawdź czy akwizycja danych działa poprawnie. Sterowniki możesz pobrać stąd.
3. Sprawdź czy sensor KE-25 działa poprawnie (na razie przy użyciu osobnego miernika).
4. Podłącz wzmacniacz do sensora i sprawdź czy to wszystko dobrze działa (choćby liniowość wzmacniacza).
5. Jak wszystko powyższe będzie działać to zmierz wzmocnione napięcie sensora za pomocą DAQa i LabVIEW.
6. A jak uda Ci się przejść pomyślnie przez punkt nr 5, korzystając z noty aplikacyjnej sensora, przelicz odczytane napięcie na stężenie tlenu.
Jeśli napotkasz jakieś problemy oczywiście pisz na forum.
Pozdrawiam i powodzenia :]
1. Napisz jaką wersję LV masz do dyspozycji.
2. Zainstaluj sterowniki do PMD-1208ls i sprawdź czy akwizycja danych działa poprawnie. Sterowniki możesz pobrać stąd.
3. Sprawdź czy sensor KE-25 działa poprawnie (na razie przy użyciu osobnego miernika).
4. Podłącz wzmacniacz do sensora i sprawdź czy to wszystko dobrze działa (choćby liniowość wzmacniacza).
5. Jak wszystko powyższe będzie działać to zmierz wzmocnione napięcie sensora za pomocą DAQa i LabVIEW.
6. A jak uda Ci się przejść pomyślnie przez punkt nr 5, korzystając z noty aplikacyjnej sensora, przelicz odczytane napięcie na stężenie tlenu.
Jeśli napotkasz jakieś problemy oczywiście pisz na forum.
Pozdrawiam i powodzenia :]
Korzystam z wersji 8.2. sterowniki mam , czujnik też działa jak należy (: problem wyłonił sie w kwestii podłączenia wzmacniacza do magistrali USB. Czy mogę to uczynić bezpośrednio? sytuacja dość zabawna..po prostu nie zgadzają mi się grubości kabelków 
pozdrawiam

pozdrawiam
bess
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
:?:problem wyłonił sie w kwestii podłączenia wzmacniacza do magistrali USB
:?:po prostu nie zgadzają mi się grubości kabelków
:?:
Witam!
chciałam serdecznie podziękować za pomoc! wszystko działa jak należy(: